Flinke kier tussen steens muur en kozijn, 100 jaar oud. Zo laten, kitten, of...

Nyn78

 • #1
Mijn oude boerderijtje van 1911 ben ik aan het renoveren/restaureren. Ik zie flinke verticale kieren (tot 4-12 mm) langs enkele kozijnen aan de oostgevel. De vorige eigenaren hebben het gekit, of met voegspecie/cement gevuld. Dat laatste is overal geknapt en kun je er nu uitpeuteren. De kit is lelijk gedaan en ook al verouderd, gaat er ook makkelijk uit. Bij één raam kun je er makkelijks langs naar binnen kijken, ventileert lekker...Ik heb op dit forum al rondgekeken bij soortgelijke vragen. Wat ik ervan heb geleerd, maar vul aan waar ik 'verkeerd' zit ;-), is het volgende.

Smalle kieren (zeg tot 4 mm): laten. Het is belangrijk dat het hout kan ventileren en uitzetten. Inregenen is verwaarloosbaar.
Bredere kieren: niet kitten, want dan sluit de de boel af met alle gevolgen (rotting?) van dien.

Beste is een afdeklatje, maar dat ziet er echt niet uit bij deze ramen...

Compriband is dat een oplossing (advies van de voeger)? Kun je daar zomaar over heen schilderen?
Of is er ander materiaal dat je er tussen kunt frutten en kunt overschilderen. Wellicht kalkstuuk? (dat zit ook in het boogje boven de kozijnen)

Aan de binnenzijde kiert het dan ook langs het kozijn, hoe kan ik dat vullen? Kalkspecie gebruikt en kalkstuuk tegen de muur oospronkelijk.

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Bedankt alvast!

IMG_4147.JPG IMG_4148.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Compriband is mijn eerste gedachte.
   

  KlusserHein

  • #3
  De staat van de kozijnen is nog wel goed?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Aan de binnenkant zorgen dat er geen kier is tussen kozijn en muur. Op de kier aan de binnenkant kan je van alles aanbrengen. Tenzij de behanger net klaar is met zijn werk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu