Kier tussen deurpost en muur afdichten?

Kretep

  • #1
Tussen een deurpost en de buitenmuur heb ik een vrij brede kier zitten waarvan ik me afvraag of ik deze niet beter kan afdichten. Zo ja, waarmee? Ik heb namelijk het idee dat de deurpost aan de binnenkant (waar gedeeltelijk geen verf op zit) wat vochtig is. Het huis is uit 1960. Graag advies.

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Gewoon afkitten en over heen verven

ACRYLAATKIT

Toepassing
Het afdichten van weinig werkende voegen, naden en kieren bij deur- en raamkozijnen, vensterbanken, prefab-elementen, trappen, plinten, wanden,gipsplaten, plafonds, golfplaten en doorvoerleidingen. Ook geschikt voor het afdichten van scheuren en barsten in muren.Hecht op baksteen, (gas)beton, metselwerk, pleisterwerk, hout, glas, keramische tegels, metalen en hard-PVC. Voor afdichting bij beglazing Beglazingskit gebruiken.

Eigenschappen

overschilderbaar na volledige uitharding
strak afmesbaar
UV- en weerbestendig
makkelijk verwerkbaar
binnen en buiten toepasbaar
vochtbestendig
blijvend elasto-plastisch (max. 7,5% rek)
temperatuurbestendig van -10°C tot +80°C
uitstekende hechting zonder primer
zeer goed verspuitbaar
natte vlekken met water verwijderbaar
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou deze kleine kier gewoon open laten. Een huis is 1960 heeft waarschijnlijk een spouwmuur. De kier is goed om de spouw en het hout te ventileren.

De afdichting hoort bij het binnenspouwblad te zitten. Als de deurpost aan de binnenkant vochtig is, moet je het daar oplossen.

Het dichtkitten kan juist problemen gaan veroorzaken, zoals het rotten van je kozijn (doordat het vocht niet snel genoeg weg kan).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu