Kier creeeren tussen lichtstraat kozijn en glas

had75

  • #1
Onze overkapping heeft 2 lichtstraten van 2x1 meter. Deze zijn afgedekt met gelaagd glas, dat aan alle kanten van het kozijn 10cm oversteekt, zie foto (van binnenuit genomen, vandaar de spiegeling).
IMG20220329150800__01.jpg

Nu zitten er in de zomer heel veel vliegen in die een hoop troep achterlaten, en ook loopt het condenswater langs de randen binnenin naar beneden en drupt op de houten tafel.

Wat ik dus eigenlijk wil is een kier maken tussen de glazen plaat en het kozijn, om er zo voor te zorgen dat condenswater weer op het dak terecht komt, en vliegen eruit kunnen.
Dit dus:

Glas.jpg


Probleem is alleen... Er zitten geen gaten in het glas, dat is nu vastgekit op het kozijn. Als ik dopjes oid tussen glasplaat en kozijn leg dan kan ik dat natuurlijk niet meer dichtkitten. Bestaan er profielen of zo die ik hier kan toepassen, en die ik kan vastschroeven op de buitenkant van het kozijn om de plaat naar beneden te kunnen trekken zodat ie toch vast zit? Of zou ik toch met een glasboor aan de gang moeten?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit lijkt me geen constructief verantwoorde oplossing... Glas hoort opgesloten te zitten in een sponning.

Zelf bedacht, of door een leverancier zo aangeboden en gemonteerd?
 

had75

  • #3
Dit is door een timmerman zo gemaakt. Hij maakt het kennelijk al jaren op deze manier en het is altijd goed gegaan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dat zijn 2 aannames in 1 zin...

Gelaagd glas kun je ieder geval niet (meer) boren, want dan krijg je delaminatie. Of het glas breekt omdat het ook al gehard is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu