Keuze materiaal ondervloer badkamer

Honingimker

 • #1
Beste klussers,

Heb al het nodige gelzen over houten ondervloeren in de badkamer. De een zegt dat het kan de ander is allergisch voor hout in de badkamer.
Ik ga evenwel toch voor de houten vloer :) alleen kom ik niet helemaal uit de keuze voor het materiaal. De zwaluwstaart spookt nog steeds wel door mn hoofd maar ik ben toch bang voor scheuren in tegels (4meter overspanning, hoh balken 35cm)
Op de houten balken (hoh 35cm) heb ik 18mm dikke undelayment gelegd. Daarop wil ik zogeheten bruynzeel watervaste multiplex leggen om daarbovenop een eikenhouten vloer te plaatsen.
Het vinden van geschikte bruynzeelplaten is erchter moeilijk, daarnaast kom ik een ander materiaal tegen dat vele malen goedkoper is:
-Bruynzeel Multiplex Platen Bruynzeel hechthout 20 jaar garant 250 x 125 cm 18mm € 266,44 (lijkt me vrij duur 266 per plaat, zijn ze echt zo duur?
-Okoumé multiplex is een uitstekend produkt - makkelijk te verwerken, makkelijk af te werken, licht in gewicht en prima watervast verlijmd. Prima te gebruiken voor buitenshuis en vochtige ruimten.
18 mm normaal € 78,75
22 mm normaal € 112,85
25 mm normaal € 129,62

Zijn deze bedragen een beetje courant en kan ik die Okoume niet ook gewoon gebruiken?
Is het verstandig tussen underlayment en bruynzeel een folie te leggen ivm lekkage? Of een laag folie tussen bruynzeel en eikenhouten planken?

Alvast bedankt voor het meedenken
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Droid

  • #2
  Er worden op dit forum geen uitspraken gedaan over prijzen.
   

  Honingimker

  • #3
  Ik vraag ook geen uitspraken over prijzen, die heb ik al. Vroeg me alleen af waarom de bruynzeel platen 5x duurder zijn dan die Okoume, en of die Okoume een goed alternatief is voor bruynzeelplaten.
   

  Droid

  • #4
  Je vraagt toch of de prijzen courant zijn... ;)

  Over je andere vraag kan ik geen uitspraak doen, ken de bruynzeel plaat niet. Je zou de leverancier kunnen bellen en vragen waarom zijn plaat de beste is en waarom hij zoveel duurder is...
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu