Keuze houtsoort voor plinten

Tomass

 • #1
Beste klussers,

Het volgende project voor mij is het maken van staande (vloer)plinten. Ik wil deze zelf maken van een houte lat, die ik met de frees van een profiel voorzie aan de bovenkant. Na het frezen worden ze dekkend wit gelakt.
Ik twijfel echter nog over de houtsoort. Er wordt vaak MDF geadviseerd, maar dit is redelijk prijzig. Iemand een idee of ik ook goedkoper hout (vuren?) zou kunnen gebruiken? De knoesten vind ik niet zo'n probleem die zaag ik er tussenuit of plamuur ik mooi weg.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als je ze toch wit wilt hebben, waarom koop je dan geen kant-en-klare mdf-plinten?
  Die hebben de vorm die je wilt, en zijn gegrond of hebben een folielaag, waarover je zo kunt aflakken.

  Te koop bij bouwmarkten of via het internet in diverse maten en naar mijn idee ben je daarmee goedkoper uit dan met vuren, dat frezen en plamuren, gronden etc..

  Zie bijv. MDF kopsekant schilderen
   

  Kees61

  • #3
  Ik denk dat mdf goedkoper is dan vuren. Als je een plaat in stroken moet laten zagen dan kost dat natuurlijk ook wel geld, maar ze zijn dan mooi recht en glad van buiten.
  De kwasten er tussenuit zagen is rotzooi maken. Vurenhout zit vol kwasten, wil je dan plinten maken die uit allemaal stukken bestaan? Dat is verkeerde zuinigheid.

  Kijk anders op een 2e hands website of ze restanten hout verkopen voor een prikkie. Ophalen kost natuurlijk ook niks en je mag dan niet mopperen als ze alleen de rotzooi nog hebben laten liggen voor je.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Je kunt natuurlijk ook een boom omzagen, en die verwerken in plinten.

  :mrgreen:
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Wel eerst een kapvergunning aanvragen dan... :wink:
   

  Willem.S

  Specialist Hout/Bouw
  • #6
  Plinten voor een kap? :mrgreen:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu