Keukenwand tegelen advies

Jayrune

  • #1
Beste klussers,

Na tientallen topics te hebben gelezen kom er nog niet uit. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Ik wil graag mijn keuken gaan tegelen. Een jaar geleden met het schilderen van de plinten bovenin de keuken trok ik na het schilderen tot mijn verbazing de verf van de wand. Omdat ik dit geen gezicht vind heb ik besloten de keuken nu echt te gaan aanpakken en tot aan het plafond te tegelen.

Nu wil ik alle verf van de wand verwijderen (Ik ben bang als ik ga voorstrijken, zonder de verf te verwijderen, en dan eroverheen ga tegelen dat de tegels er na korte tijd afvallen) alleen is dit een onmogelijke klus met een warm water, spons en plamuurmees. Wat zijn jullie tips? Ik vermoed dat het een glad gestucte wand is. Is schuren met een vlakschuurmachine een optie of bestaat dan de kans dat ik er te grote stukken uit sla?



Aan de kant van was wasbak zit volgens mij een gipsplaat om het egaal door te laten lopen in de keuken:




Kan ik deze ook schuren? Ik lees veel over dat stucwerk schuren stucwerk en gips kan beschadigen. Al zou, volgens expert her en der op fora, tegellijm tot 3mm de onevenheden moeten kunnen opvullen.

Met chemische oplosmiddelen werkt heeft niet mijn voorkeur.

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Janjens

  • #2
Met een goede scherpe verf krabber zo veel mogelijk weg krabben , des nood,s met de punt van de krabber zoveel mogelijk diepe krassen in je muur maken , daarna een goed hechtlaag aanbrengen . dan moet het met een goede tegellijm wel lukken hoor.

niet van dat benauwde.

3 mm opvangen met tegel lijm is wel een beetje veel hoor , tegels gaan je snel zakken . beter is om dit eerst even uit te vlakken met roodband of MP .

veel succes .
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu