Tegeltjes verwijderen van staande keukenwand

Ardman

  • #1
Hoi,

Wie kan mij (verder) adviseren.

Wij willen een aantal tegeltjes 10-10 verwijderen die gelijmd zitten tussen bestaande tegeltjes. (hebben nl een relief en vinden ze niet mooi).
Mijn idee was om: met een diamantslijper de voeg weg te halen, vervolgens tegel kapot slaan, tegel weg, lijm weghalen, nwe lijm en tegel, voegen en hopelijk netjes klaar.

Wie heeft zoiets eerder gedaan.
MIjn angst is dat je het altijd blijft zien?
Hoe creer je minimaal kleurverschil bij de voegen etc.

Graag tips!?
Groet,
ARd
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
De voegen open slijpen kan prima en dan eerst met een klein steenbeiteltje vanop de tegel naar de voeg voorzicht kappen.
Zodra er stukjes naar de voeg weg zijn een bredere maar dunnen lepel beitel tussen de muur en tegel zetten en los slaan.

Gatjes boren durft ook wel eens helpen.
Zodra er een tegel uit is gaat het een stuk beter
 

Pigion

  • #3
Een late reactie,

Nooit aan de voegen gaan slijpen. Het gevaar is te groot dat je een tegel raakt die moet blijven zitten. Slijp of boor direct in de tegel die je wil verwijderen. Vervolgens vanuit het gemaakte gat voorzichtig met een beitel de rest eruit hakken.
Als je persé eerst de voeg wil verwijderen, dan een combi-machine huren. Deze machine werkt met een heen-en-weer gaande beweging. Op deze machine kunnen meerdere tools worden gestoken, schuren, zagen etc. doch ook een getande dunne schijf. Dit is de enige machine die voegen kan verwijderen zonder schade aan de tegels. Helaas mag ik geen namen noemen, doch het Duitse merk is oranje van kleur en niet in bouwmarkten verkrijgbaar, zelfs moeilijk in de gereedschaphandel. Het is een fijn stuk gereedschap.
Pigion
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De naam toch maar iets aangepast.

De vraag komt bij mij op wie zo'n duur stuk gereedschap aanschaft voor een tegeltje :shock:
 

Pigion

  • #5
@Jan,
Bedankt voor de aanpassing. :shock:

Het aanschaffen van gereedschap blijft altijd een punt van afweging.
Als je veel moet klussen (ook in de toekomst) koop je wat gemakkelijker een goed stuk gereedschap. Ik heb daar nooit spijt van gehad. Drie keer huren + rij-kosten loopt ook aardig aan.

Het stuk gereedschap is overigens te huur voor een redelijke prijs, getande schijf moet je zelf kopen.
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu