Keukenmengkraan: lekt als de kraan open staat

DHZ44

  • #1
Boven de wasbak in een keuken zit een mengkraan voor koud en warm water. Als beide kranen (warm/koud) dicht staan, druppelt de kraan niet. Het water is dan goed afgesloten.

Als of de koudwater- of de warmwaterkraan worden opgezet dan komt het water uit de kraan. Dit gaat zoals het hoort.

Echter de kraan lekt zowel bij een opengedraaide warmwater- als koudwaterkraan, waarschijnlijk onder de draaiknoppen vandaan (?). Het gutst dan water uit de kraan op een plek die niet moet. Het aanrecht loopt dan onder water.

Het is een eenvoudige kraan, een omgekeerde -U- die naar links en rechts gedraaid kan worden. Het zal wel een leertjes constructie en ringen zijn.

Wat is hier aan de hand, de kraan lekt niet als deze dichtstaat. Ik denk dus niet aan een leertje. Of zijn dit soms - de O-afdichtringen? - die lekken. Daar lijkt het op.

Wordt dit de kraan vervangen of is dit te repareren?

Tips en suggesties welkom.

Bedankt.
Willem
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaats even een foto van je kraan en de merk en type
 

DHZ44

  • #3
De kraan is gerepareerd. De reparatie is eenvoudig, een passend rubber ringetje aanbrengen. Het vinden van een passende rubber ring, is een ander verhaal. Oorzaak: versleten rubber ring in de bevestiging van het omgekeerde -U-stuk op de plek waar deze met een wartel aan de kraan is gemonteerd.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Als men weet wat voor type het is dan is repareren ook niet zoveel werk meer
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu