Keukenkraan voor wandaansluiting

Kabouter1960

  • #1
Wij gaan een nieuwe keuken installeren en ook de huidige keukenkraan moet vervangen worden. Dit is een wandmodel (met twee aansluitpunten) en er moet ook weer een wandmodel voor in de plaats komen. We willen nl niet breken, dan moet er weer opnieuw betegeld worden en dat willen we voorkomen (budget!!!).
Weet iemand of er ook wandkranen bestaan waar zo'n uittrekbare handsproeier op zit? Ik heb op internet gezocht en gezocht maar niets gevonden.

Groet,
Barbara
 

Kloek77

  • #2
Aan zo'n uittrekbare sproeier zit een slang.
Waar moet die dan blijven als de kraan op de wand zit vraag ik me af.
 

Kabouter1960

  • #3
Na lang zoeken gisteravond op het internet ben ik er toch een tegengekomen (het kan dus wel). Het gaat dan om een model dat een gewone kraan heeft en daarbovenop zit de slag met de vaatdouche (ben er inmiddels achter dat dit zo heet), die slang hoeft dus niet weg maar blijft ten allen tijden zichtbaar en buiten de muur of kraan.
Maar ik schrok wel van de prijs :shock:
Op de link die ik hieronder heb geplakt zie je bijna onderaan de bladzijde de bewuste kraan de KWC Gastro. Link.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Op de plek van een keuken wandkraan past meestal ook een douchekraan. Je kunt douchekranen krijgen met een reguliere uitloop aan de ene zijde en een aansluiting voor een douchekop aan de andere zijde. Je zou bij een sanitairzaak langs kunnen gaan en vragen of zij een losse vaatdouchekop kunnen leveren om op die manier zelf een keukenkraan met vaatdouche samen te stellen.

Vaak hebben fabrikanten voor dit soort samenstellingen producten in de handel die niet in een reguliere internet catalogus staan, maar wel via de vakhandel te bestellen zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu