Keukenkraan vervangen - CV leidingen

Mereltje

 • #1
Onze keukenkraan is aan vervanging toe. Wij hebben geen stopkranen dus moeten we de hoofdkraan dichtdraaien. Als wij dan de leidingen aftappen dan loopt toch ook de combi-ketel leeg?
Dan worden de leidingen toch warm omdat er geen water meer in zit? Is dit erg? Hoe lang mag de ketel zonder water zijn? Moeten we misschien iets bij de ketel aanpassen? Uitschakelen misschien?

Alvast bedankt voor de reactie('s)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  De ketel even uitzetten, gedurende de vervanging. Is niet echt nodig, maar voor je eigen gemoedsrust. Het CV gedeelte blijft gewoon gevuld; alleen de warmwater-deel loopt leeg.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Hoofdkraan dichtdraaien, koud en warm van de keukenkraan opendraaien, aftapper bij hoofdkraan opendraaien, het water loopt nu uit de koudwaterleiding.

  Voor de warmwaterleiding op het laagste punt, meestal een wastafel, de kraan opendraaien, de leiding loopt voor een gedeelte leeg dus houd er rekening mee dat er nog water uit de leiding in het keukenkastje kan lopen.
  Gebruik voor de aansluiting van de nieuwe kraan knelkoppelingen, solderen met vocht in de leiding lukt niet.
  De boiler van de combi loopt niet leeg omdat er een inlaatcombinatie met terugslagklep op zit.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu