Keukenkraan installeren + lekkende afvoer

Isaac

 • #1
Hallo,

heb nieuwe kraan geïnstalleerd (foto 1 onderkant), maar wat altijd zo vervelend is dat je er ooooh zo moeilijk aan kunt om de schroeven aan te draaien (evenals een kraan demonteren). Iemand een oplossing? De schroeven aandraaien doe je op een tweetal lange metalen stukjes. De kraan zit er wel in, maar de moeren zijn nog niet stevig aangedraaid. Waardoor de kraan wat wiebelt als je 'm gebruikt.Bijkomend probleem, de afvoer lekt (foto 2, niet aan de anderkant, maar van boven aan de schroef). Niet dat het veel is, maar het mag gewoon niet. Heb met witte PFTE tape de dichting wat beter doen sluiten, maar het druppelt toch nog af en toe. Lijkt me dat de dichting moet vervangen worden. Hopelijk vind je dit in een doe het zelf zaak. Ja toch?Iemand die me bij dit alles een beetje kan adviseren. Zou welgekomen zijn.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Alex1200

  • #2
  Ad 1;
  ik heb alleen ervaring met "hoefijzer montage"


  ad 2:

  losdraaien en pakking vervangen
  Kijk goed welke afdichting er in zit en of je hier iets aan ziet.
  als je aan twee kanten een bredere vlakke kant ziet moet je een rubber ring hebben, henb je aan een kant een pijp zinder opstaande kant dan moet je een "spie ring" hebben de spie- ring moet met het dunne deel goed in de koppeling zitten ( je kan er bij montage eventueel wat siliconenvet op smeren om de ring.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Wastafeltang voor het aandraaien van de koppelingen.
  Een schroevendraaier of een pijpsleutel voor het vastdraaien van de kraan, ik kan op de foto niet goed zien of het met een schroevendraaier of een pijpsleutel moet/kan.
   

  Isaac

  • #4
  Pijpsleutel is het.

  Helemaal boven op dat ijzeren staafje (2x) zit een moer die de kraan vasthoudt. Pijpsleutel heb ik niet, maar goed om weten. Schroevendraaier is het zeker niet.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu