Keukenkasten geverfd

NieCo

  • #1
Hoi iedereen.

Ik heb een jaar geleden mijn keukenkasten opnieuw geverfd. Ik heb ze afgeschuurd en proper gemaakt. Eerst primer (2 lagen) daarna twee lagen lakverf.

Nu is het resultaat wel mooi, maar ik heb de indruk dat ik de verf veel te makkelijk van de kast zou kunnen krabben als ik dat zou willen. Ik heb al enkele kleine plekjes opnieuw moeten fixen omdat iemand er was tegen gelopen en een beetje had weggekrast. Is dit normaal bij het herverven van kastdeurtjes of heeft de verf zich niet 100% gehecht?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Tussen de laklagen door wel even opgeschuurd?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hebt u ze voor het schuren wel goed ontvet ?
Anders wrijft u het vet mooi in het rond over het deurtje.
 

NieCo

  • #4
Dat was juist het probleem. Ik kon niet opschuren tussen de lagen door omdat alles er dan vanaf zou komen.

IK heb inderdaad eerst proper gemaakt en daarna geschuurd.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dan geeft u zelf de oorzaak al aan. Niet tussen de lagen schuren = slechte hechting.
 

NieCo

  • #6
Inderdaad, maar wat kan daar de reden van zijn. Ik heb de kastjes proper gemaakt. Ik heb ze opgeschuurd en nog is de hechting niet voldoende?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
De hechting tussen de verflagen is zonder tussentijds schuren niet voldoende. Dus bij krassen of schuren laat de verf gemakelijk los. De lagen zitten niet vast op elkaar.

Pakt de eerste grondlaag wel op de deurtjes? Wellicht dat toch niet goed gereinigd (hoe heb je dit gedaan?) of een verkeerde grondverf gebruikt (wat is het materiaal van de deurtjes en wlke verf heeft u gebruikt?).
 

NieCo

  • #8
Ik heb gereinigd met een ontvetter. De deurtjes zijn van samengeperst hout met dan een extra laagje erop om alles bij elkaar te houden. De verf was een gewone witte primer voor dergelijke deurtjes.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #9
Dan zou het kunnen zijn dat de grondverf niet geschikt is als de verf afbladderd tot op het kale deurtje. Wellicht dat je grondverf voor kunststof had moeten gebruiken, omdat er nog een laagje om het samengeperste hout zit?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #10
Zo te lezen heeft u gelamineerd spaanplaat. Dat fineer is niet echt dik en zonder aanbrengen van een kunststofprimer ongeschikt voor verdere behandeling met alkydharsverf.

Keukenkasten kunt u wel overschilderen maar de echte oplossing ligt toch echt in het spuiten met een 2K-watergedragen verf. Een applicatiebedrijf dat dit juist uitvoert geeft u garantie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu