Keukenkastdeurtjes ophangen in Ytong

Striddel

  • #1
We hebben een ytong aanrecht gemaakt en weten nu niet hoe we de eikenfineerdeurtjes het beste kunnen bevestigen. Het liefst geen moderne bevestiging, dachten meer aan kloben met ladenband. Er zijn speziale ytongpluggen verkrijgbaar maar welke? De wand waar de schroeven inkomen is maar 5 cm. dik, dus gevaar van uitbreken voorhanden.Heeft iemand tips of ervaring hiermee??
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Voor de beantwoorders:

Kloben met ladenband, worden ook wel hengen genoemd.
 

H@ns

  • #3
Ik was laatst bij een van de bouwmarkten, weet niet meer precies welke maar daar hadden ze mooie nostalgische hengen. niet perse voor zware poortdeuren maar licht uitgevoerd. Het Type zoals je ze in Italië wel tegen komt in kleine dorpjes.

Ik geloof dat het Gamma was... Hoe dan ook, niet echt goedkoop want chique en specialistisch spul maar volgens mij ideaal voor jouw project

Maar dan het ophangen: gewoon schroef en plug, alleen zou ik de plegen wat ruimer boren en vast zetten met een lik lijm (bv. "geen spijkers geen schroeven" die is wat vloeibaarder dan montage kit en wordt ook niet zo hard)
 

Ericjan

  • #4
Het lijkt me dat het gewicht van het deurtje met beslag ook een rol speelt. Ik zou de neiging hebben om de kopse kant van het YTONG eerst met een houten lat te bekleden (schroeven & lijmen) en daar kloben (grappig woord, weer wat geleerd) met houtschroeven op te monteren. Daarmee verdeelt de 'trek' op het YTONG beter en wordt het gevaar op uitbreken kleiner.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
Gerelateerde onderwerpen
Wasmeubel ophangen op gibowand 7cm

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu