Keukendeurtjes maken van laminaatplanken.

Reed

 • #1
Hallo, ik wil graag nieuwe keukendeurtjes maken van vloerlaminaat van 8mm dik. Ik wil dit verlijmen op mdf van 10mm.
Ik heb geen idee of de deurtjes gaan kromtrekken, welke lijm ik het beste kan gebruiken en of ik beter ander plaatmateriaal kan gebruiken ipv mdf.
Heeft iemand hier ervaring mee of advies?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dat gaat gegarandeerd krom trekken. Verschillende materialen tegen elkaar werkt altijd heel erg. Lijkt me geen succes. Maakt niet uit waar je het op lijmt, tenzij het ook (hetzelfde) laminaat is (maar dan in de andere richting, haaks erop). Maar dan nog betwijfel ik of dat recht blijft.

  Bovendien zal het erg lastig worden de randen netjes af te werken. Want het laminaat heeft profiel. En op de kopse kanten krijg je dat niet mooi, tenzij je daar weer een profieltje ioverheen legt.

  MDF is toch al geen geweldig materiaal om voor keukendeurtjes te gebruiken. Is erg vochtgevoelig. Vooral op alle plekken waar je gezaagd of geschuurd hebt trekt het vocht er heel snel in en gaat het materiaal opzwellen. Dat geldt ook voor het laminaat. Ook de groeven tussen de laminaatdelen zijn daar erg gevoelig voor! :?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu