Keuken indeling kleine ruimte 3 ideeen

Sjaak412

  • #1
We willen graag een kook(schier) eiland. Maar komen er niet uit wat een praktische indeling zou zijn.
mijn vrouw vind de optie bij het raam met 2 kasten links en 1 rechts niks, lijkt mij echter nog wel praktisch. De andere optie met het eiland laat maar 76cm over tussen eiland en muur/raam.

wat zijn jullie tips voor deze ruimte?

Het deel voor de keuken is 3.36x2.93m.
20220103_203729.jpg
20220103_204328.jpg
20220103_205135.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als je een eiland wilt, is optie 2 het beste. Bij 1 heb je te weinig ruimte om te staan.
Bij 2 heb je wellicht nog ruimte voor 2 zitkrukken. aan de lange zijde. Eventueel hou je de spoelbak + vaatwasser bij het raam zodat je afleg/snijruimte naast de kookplaat houdt.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Ik neem aan dat je dit kookeiland bij een keukenboer koopt ?

Waarom laat je die dit niet uitzoeken en met idëeen komen ? Dit zit gewoon bij de prijs in en deze mensen weten veel beter hoe je efficiënt ruimte kan indelen dan jijzelf. Althans zolang je niet bij goedkopekeukens.nl een keuken koopt maar bij een degelijke keukenzaak.
 

Sjaak412

  • #4
Keukenboeren zijn dicht momenteel en we hebben ook deadlines. Uiteraard is daar vast wat mogelijk maar zijn we zelf ook alvast gaan tekenen voor de locatie van stopcontacten enz.

We hebben geen interesse in zitkrukken/barretje.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Bij optie 3 heb je de meeste ruimte
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ruimte voor wat, een lege vloer? Optie 3 is fijn voor de doorloop, maar dat open oppervlak is niet groot genoeg om iets zinnigs mee te doen. Althans, ik heb zelf praktisch dezelfde indeling en loop tegen dat probleem aan. Je kunt lekker makkelijk langs elkaar heen, maar de bruikbare ruimte van je keukenblad en -kasten valt tegen.

Optie 2 is de efficiëntste met de meeste kastruimte. Wellicht kun je zelfs de trapkast erbij pakken als opslag. Ook kun je tijdens het koken beter contact houden met mensen aan tafel. Het nadeel is dat je soms/regelmatig om het eiland heen zal moeten lopen. Denk daar dus bij na bij de plaatsing van apparatuur. Misschien is het wat dat betreft ook handig om de wasbak en kookplaat van plaats te wisselen, of zoals Walker al zei de spoelbak bij het raam te laten naast de vaatwasser. In dat laatste geval hoeft het eiland ook geen waterleiding of afvoer te krijgen, wat de bouw kan versimpelen. Om je vrouw tegemoet te komen kun je toch net als bij optie 1 links een enkele hoge kast plaatsen?

Optie 1 is een leuke combinatie van de twee met een betere flow, maar komt hier mijns inziens niet helemaal lekker uit de verf vanwege de smalle paden en de 'dode' ruimte rechtsboven.
 

Willem52

  • #7
Mijn keuze: bij optie 1 heb je het meeste licht op je werkbladen. Als je kiest voor optie 2 zou ik het eiland naar rechts tegen de muur schuiven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu