Ketel valt regelmatig uit

Petr

  • #1
Hallo,

Bij ons (in België) is ongeveer 8 maanden geleden een nieuwe cv ketel (Vaillant turboMAX pro VU/VUW BE 242/2-3 R3) geinstalleerd, maar nu valt deze sinds geruime tijd regelmatig uit. Soms werkt hij een aantal dagen achtereen zonder probleem, maar er zijn ook dagen dat hij meer dan eeds per dag uitvalt. Op het display van de ketel knippert dan de LED die aangeeft dat de waterdruk te laag is, terwijl deze op 2 staat.

Weet iemand waaraan dit kan liggen?

Alvast bedankt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat valt onder de garantie, schakel de installateur in.
Zelf sleutelen aan de ketel kan de garantie teniet doen.
 

Petr

  • #3
Dat dachten wij eerst ook, maar wij huren een appartement en helaas heeft onze verhuurder destijds besloten om zelf de ketel te installeren en niet door een erkend monteur. Daarmee is de garantie komen te vervallen.
Dus als iemand toch een antwoord heeft?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Nog handiger, het de verhuurder op laten knappen , kost dan ook niets :wink:

Vr Gr
 

Petr

  • #5
Dat hebben wij hem ook al verteld inderdaad, maar hier in belgie is de wetgeving op dat gebied niet geheel duidelijk. In principe zijn alle kleine reparaties en jaarlijks onderhoud ten kosten van de huurder. En hier blijft hij mee schermen. In principe weet ik dat wij gelijk hebben en ik denk hij ook wel, maar toch gebeurd er niks. En eigenlijk wil ik gewoon die ketel weer in orde krijgen, want anders kan dit dus nog heel lang gaan duren.

Eigenlijk hoopte ik dat dit misschien een bekend en eenvoudig op te lossen probleem zou kunnen zijn, zodat de ketel weer werkt zoals het hoort.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #6
Voor zover ik weet zit er in dit toestel een druksensor, die constant de waterdruk meet en digitaal (of in dit geval met ledjes ) de waterdruk hoogte laat zien.
Ik ga ervanuit dat via deze led aanwijzing de druk te laag staat en dat u op een analoog manometertje de druk op 2 bar heeft staan?

2 mogelijkheden......

1- De druksensor in de ketel is defect, en zal vervangen moeten worden
2- De analoge manometer blijft hangen op de 2 bar, geef hier eens een paar tikjes tegen aan (niet met een hamer uiteraard). en kijk of de wijzer beweegt.Ziet u totaal geen beweging dan zal de manometer defect kunnen zijn.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
De fabriek zal misschien nog wel garantie willen verlenen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu