Ferroli ketel valt uit

Rivon

  • #1
Goedemorgen,hoop dat iemand mij kan helpen,ik heb een agpo ferroli nev 1324T in mijn werkplaats hangen en die heb het volgende probleem,zo gauw hij boven de 40 graden komt op de temp.meter hoor je een tik en valt de ketel voledig uit inclusief waakvlam,heb de ketel termostaat nu helemaal lag gedraaid en dan blijft alles goed werken maar cv is lauw,heb termokoppel vervangen en waakvlambrander gereinigd,wie o wie helpt mij ? :D

groeten Richard.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Mogelijk is de maximaal thermostaat defect, of de pomp draait zwaar. Dan kan de ketel zijn warmte slecht kwijt, en wordt de wisselaar noven de 95gr.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Voldoende gasdruk? Gaskraan wel helemaal open? Deze ketel heeft een 2-traps modulatie, kan zijn dat ie in de 2e trap niet voldoende gas krijgt en uitvalt.
 

Rivon

  • #4
Bedankt voor jullie snelle reactie,gaskraan staat helemaal open,dat ik de ketel ophing begin winter moest ik de pomp een zetje geven met schroevendraaier,toen kon ie inderdaad ze warmte niet kwijt maar sloeg pas uit bij 60 graden,nu is het bij 40 graden al raak,dus denk niet dat het een zwaar lopende pomp is want dan had ie ook pas bij 60 graden afgeslagen of heb ik dat mis ?
 

Marcn88

  • #5
Ik denk dat de 88 graden clixon aan de rechterkant boven bij de wisselaar defect is
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu