Ketel stookt, geen warm water

Hanzel

 • #1
Klusvrienden,

Ik heb een vraag over mijn CV ketel, warvan ik het merk & type niet bij de hand heb. (Zit nu op mijn werk) Ik hoop dat hetgeen ik beschrijf zo duidelijk is dat de experts onder jullie weten wat er aan de hand is.

Sinds gisteren blijft mijn ketel (VR; bouwjaar 2000) stoken, zonder dat de verwarming aanstaat of ik warm water pak. De druk in de ketel loopt op en de radiators worden warm. En: Ik heb echter op geen enkele plek warm water meer. (En dat was bijhoorlijk koud vanochtend onder de douche)

Voor de rest gooit ie af en toe water uit de overstort naast het expansievat. Dit gebeurd niet altijd, maar dus 2x per maand.

Ik hoop dat jullie een idee hebben wat er mis kan zijn met mijn ketel zodat ik eea kan (laten) vervangen.

Alvast bedankt voor jullie tijd en aandacht.

Hanzel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gorp

  Specialist Verwarming
  • #2
  Merk en type zijn toch wel heel belangrijk, maar mijn eerste algemene indruk is een defecte 3-wegklep, en een defect expansievat...
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #3
  Waarschijnlijk 3 weg klep kapot idd. Je hebt waarschijnlijk je tapcomfort aan staan. De warmtewisselaar is koud, en hij wil bijwarmen, maar stuurt het warme water dus de cv in.
  Dus als je het niet al te warm wil hebben, maar de ketel nog wel even wil blijven gebruiken; tapwater comfort uitzetten. dan werkt de verwarming gewoon goed via de thermostaat.
   

  Xr8

  • #4
  Expansievat heeft normaal gesproken niets met warmwater te maken, als het overstort ventiel lekt dan is het vat na alle waarschijnlijkheid stuk.

  Bij vervangen van het vat ook de overstort vervangen, deze blijft vaak lekken als deze eenmaal open is geweest.

  Succes.
   

  Hanzel

  • #5
  Het is een Nefit 3030S. Probleem is opgelost. Expansievat was inderdaad enorm kapot:) Verder was een gedeelte van de driewegklep ook kapot.

  Totaal uren werk: 2,5 -> was bijna klaar maar een pakking vergeten, dus moest weer open. :oops:

  Totale kosten € 130,--

  Allemaal bedankt voor jullie hulp, de douche was weer lekker warm vanmorgen.

  Hanzel
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu