Ketel haalt aanvoertemperatuur niet..

Sven Smits

  • #1
Goedemiddag,

Nu het koude weer er aan zit te komen gaat dat kachel weer aan. Ik heb gemerkt dat het erg lang duurt voordat de ruimte waarin de thermostaat hangt op temperatuur is.

De aanvoertemperatuur van de ketel staat ingesteld op 75 graden, echter wanneer ik op het display kijk wat de daadwerkelijke aanvoer temperatuur is krijg ik na goed en we een half uur stoken niet meer te zien op het display dan 45 graden.. geen wonder dus dat de verwarming niet ‘gloeiend’ heet wordt. Alle radiatoren zijn ontlucht dus daar ligt het niet aan. Ik weet even niet in welke hoek ik het zoeken moet dus vandaar mijn berichtje.

Het gaat om een Remeha Avanta 28C. Is er iets in/ rondom de ketel dat niet goed werkt of is de thermostaat in de woonkamer aan vervanging toe?

Ik hoor graag van jullie!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je moet de radiatoren waterzijdig inregelen.
Nu is er een radiator die veel water direct doorstuurt naar de retour en daardoor gaat de ketel niet heter branden omdat alle warmte toch rerugkomt bij de ketel.

Kijk eens of je een radiator kan vinden die biven en onder even warm is en zet die eens een beetje dicht, meestal een kleine radiator dan word het vast veel beter.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Dat is meestal de badkamer radiator omdat die vaak klein zijn.
 

Sven Smits

  • #4
Ik heb inderdaad in de douche de kleinste radiator die vol open staat. Ik heb deze eerst een slag open gezet om te kijken wat de aanvoertemperatuur nu wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu