Keramische hoek snijden

Jojo22

  • #1
Ik heb het keramische achterblad van de keuken met de haakse slijptol gesneden (hier komt een nis in) Alleen kom ik niet goed bij de hoeken hoe kan ik dat het beste uitsnijden (zonder dat het blad breekt en of de snede in de hoeken uitschieten)
Ik dacht aan een zaagblad voor keramiek voor de decoupeerzaag (niet gevonden in de bouwmarkt) of een voor de multitool (rechte variant ook niet gevonden) of een handzaag voor keramiek..? Tips zijn welkom. Ik kan er overigens van achteren niet goed bij waardoor ik de slijptol niet nog eens aan de achterkant kan gebruiken.

B6329CED-3478-41CD-9033-0FB9727616D0.jpeg
 

Evenwatanders

  • #2
Als je toch al een oscillerende multitool hebt, dan zou je een carbide zaagblad kunnen gebruiken. Die bestaan ook in rechte vorm.
Google maar eens met carbide zaagblad multitool (klik).
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Even vanuit de achterkant ook inzagen in de hoek.
 

Jojo22

  • #4
@Peter de /mijn haakse slijptol kan niet tot de helft van de schrijf in het gat dus het kan helpen maar ik moet de hele hoek eruit snijden om zeker te zijn dat het bij de hoeken niet scheurt. Daar komt bij dat het onder een hoek snijden moeilijk is om de mm te snijden in de hoeken.
 

Jojo22

  • #5
@Evenwatanders dank voor de link, ik zie er niet direct een tussen zitten waarbij staat dat het ook voor keramiek is..(?) of denk jij dat een ijzerzaagblad ook ok is?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Met de hand dmv een keramische zaagdraad.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #8
Multitool blad: "Sikkel Diamant 40x60mm voor steen/voegen"

Of in de hoeken met een diamantboor een gat boren, en naderhand met de haakse slijper de hoek scherp maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu