Kelderwand afwerken

DaantjeG

  • #1
Ik ben sinds kort eigenaar van een kelder en wil daar wat klusjes gaan doen om die op te knappen en tegelijk wat te kunnen leren en experimenteren in een ruimte die niet direct af hoeft en als er iets mis gaat ook geen ramp is.
Ik heb hier een aantal projectjes die ik wil gaan doen, vloer tussen begane grond en kelder isoleren en afwerken met gipsplaten (gedaan), wanden opknappen waar mogelijk(deze vraag!), vloer opknappen.

wand_hoek.jpg


Ik zou graag kijken of ik dit stuk muur weer een beetje egaal kan maken. Ik heb alle gaten al gevuld (behalve die grote scheur) en ben begonnen aan het afsteken van de loszittende verflaag.

Mijn vragen:
- Heeft er iemand advies over wat te doen met de scheur in de linker wand, dit is een dragende constructie, het lijkt van een soort ruw beton gemaakt te zijn. Ik dacht er aan om er misschien wat cement ofzo tussen te smeren.
- Hoe kan ik het beste te werk gaan met het vlak maken van de muur? Er zitten namelijk overal kleine putjes en oneffenheden. Dat hij een beetje scheef is boven en onder is geen probleem. De muur links is onderliggend van ruw beton (met grote kiezels) en ik denk dat de muur rechts van bakstenen is. Daarover zit al een laag en daarover is weer geverfd.

Uiteraard moet ik alles stofvrij maken, wat verf en plijster(?) dat los zit proberen af te steken en de gaten te vullen voor ik een laag kan aanbrengen om het vlak te maken en die daarna te kunnen witten.

Ter info:
Het gaat hier om kelder in een jaren 30 woning.


Ik heb zoiets nog nooit gedaan, maar leer graag!
Hopelijk kunnen jullie mij in de juiste richting helpen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is er een ventilatiemogelijkheid aanwezig.
 

DaantjeG

  • #3
Hoi Jan,
Ja er is een deur naar buiten in deze ruimte. Ook zijn er uiteraard ventilatie roosters via de gevel/spouw.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu