Keepboomtrap strak afstucen

Hoi allemaal,

Voor ons nieuwe huis gaan we de trap vervangen. Het wordt een keepboomtrap, met dubbel kwart en een wel. We bestellen een bouwpakket en gaan hem zelf monteren. Mijn vraag gaat over de aansluiting op de wanden. Het mooie van een keepboom is natuurlijk dat de trap visueel een strak volume is. Zie hieronder een gephotoshopte maquette:
Maquette 2-3.jpg

We gaan eerst de trap tegen de achterwand monteren, vervolgens de zijwandjes (hout en gipsplaten denk ik) ertegenaan zetten, en dan stucen. Wat is volgens jullie de beste manier om de aansluiting met die wanden te maken? Als je de gipsplaten strak tegen de trap aan zet en dan gaat stucen, staan de trap en de wand uiteindelijk dus niet strak tegen elkaar, de trap valt dan een klein beetje in de muur. Is het mogelijk om de wanden op een kleine afstand te zetten (met afstandhoudertjes oid ertussen) dan dicht te purren en vervolgens te stucen? Je kunt dan precies stucen tot waar de trap begint, lijkt me.

Ben benieuwd naar jullie gedachten!
 
Gipsplaten stucen dan heb je het over een paar mm, dus niets om je druk over te maken.

Denk eraan dat in de getoonde afbeelding de verticale latten de valbeveiliging vormen, en dus sterk genoeg moeten zijn om een volwassen persoon tegen te houden. Denk verder ook aan de leuning :wink:
 

Gerelateerde klussen

Reacties
3
Weergaven
198
Binnenmuren, wanden en plafonds
Boertje125
Reacties
0
Weergaven
202
Binnenmuren, wanden en plafonds
Martin T
Reacties
0
Weergaven
232
Binnenmuren, wanden en plafonds
Tony21938
Reacties
0
Weergaven
216

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu