'Kapotte' dranger. Nieuwe nodig?

BobBalm

  • #1
Hallo,

Even de eerste post - wellicht de eerste van velen. Ik ben facilitair beheerder van een studentenbar, en heb niet al te veel ervaring als klusser, dus misschien kom ik nog meer tegen in de toekomst ;-)

Mijn probleem: ik kwam op een dag in de bar, en zag dat de dranger van onze tussendeur eruit hing. Het kleine deel zat nog vastgemonteerd aan de deurpost, maar de grote kast hing los van de deur, was daar zo te zien uitgescheurd gezien de beschadiging op het houtwerk (zie foto).

Ik weet niet precies hoe het gebeurd is, maar de arm van de dranger die vast zit aan het kleine deel was 90 graden gebogen tov de andere arm, omhoog. Dus waar ze normaal parallel aan elkaar lopen (beide horizontaal), stond de één nu verticaal op de ander. Ik heb het idee dat dat door de klap van het losscheuren gebeurd is (zo veel kracht dat de boel gewoon losgeschoten is en de arm dus gebogen), maar weet dus niet precies wat er gebeurd is.

Nu wil ik een nieuwe kopen, maar de rest van het barbestuur wil eerst zeker weten dat deze niet opnieuw gebruikt kan worden, gezien de kosten (toch €60,- voor hetzelfde model). Ik kan dat zelf niet zo goed beoordelen. Ik kon de arm vrij eenvoudig weer - bijna helemaal - terugbuigen naar zijn oorspronkelijke positie, maar als ik dit nu opnieuw monteer heb ik zelf het idee dat het lang niet zo goed zou werken als voorheen. Als de boel weer losschiet beschadig ik de deur misschien nog verder.

Kan iemand daar uitsluitsel over geven?

Bij voorbaat dank!

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou de arm zo recht mogelijk maken en opnieuw plaatsen, die armen gaan niet zo snel dubbel, meestal heeft iemand een flinke ram tegen de deur gegeven.
Deurdrangers zijn in te stellen zodat ze minder weerstand hebben, die schroef zit meestal aan de kopse kant.

Komt u er niet uit plaats dan even een paar foto's via klusidee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu