Kapot scharnier zolderraam

Ronald Burbach

 • #1
Goedenavond hobbyist,

Na het schilderen van mijn zolderraam blijkt door het veelvuldig openen van het betreffende raam, het linker scharnier te zijn afgebroken.

Dit heeft tot gevolg dat ik het raam niet meer geheel kan sluiten en een glaszetter heeft gewaarschuwd dat het raam spontaan naar beneden kan vallen bij een volgende poging om het raam te openen.

Het zolderraam met scharnieren in het midden is 30 jaar geleden bij de bouw van het huis destijds gemonteerd. Het betreft geen velux dakraam (merkloos) en onderdelen zijn niet meer verkrijgbaar. Zijn advies: monteren van een nieuw dakraam en rekening houden met een hoge prijs aangezien de afmeting 130x128 (lxb) niet meer verkrijgbaar is.

Is het niet mogelijk om ergens een tweedehands scharnier te gebruiken inplaats van het direct aanschaffen van een geheel nieuw raam? Waar kan ik deze scharnieren vinden en wie kan dit scharnier monteren op mijn huidig dakraam?

Alvast bedankt voor de reactie!

Groeten,

Ronald
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Op dit forum worden geen adressen van bedrijven, of anderen die iets voor je doen, verstrekt, dat is niet toegestaan volgens de forumregels.

  Ook adressen van leveranciers worden niet gegeven.

  Eventueel kan voor je gezocht worden of een dergelijk scharnier nog ergens bestaat, maar dan gaan we uit van zelf monteren!
   

  Cees S.

  • #3
  Het lijkt me stug dat er nergens een merknaam staat, zeker als het met de bouw ingebracht is.
  Zoek de naam, en ga er mee naar de bouwmaterialenhandel, misschien komen zij er wel uit.

  Cees
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu