Kap voor nok vierkant prieel

Iceskater77

  • #1
Beste klussers,

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik het zelf een prieel in mijn tuin gebouwd (3x3 m., 2.10 m. goot hoogte, nok 2.65 m. hoog). Het dak is 4-punts, dus 4 zijden die boven in de nok bij elkaar komen tot een vierkant. Het dak is bedekt met dakshingles.

Nu kan ik geen oplossing vinden voor de punt van het dak om de laatste strook shingles af te dekken en inwatering van de nok te voorkomen.

Bij standaard bouwpakketten zit vaak een stalen verzinkte vierkante kap. Los ben ik die nog nergens tegengekomen. Ik overweeg om de plaatselijke smederij iets te laten maken. Of hebben jullie misschien een andere oplossing?
Ik dacht misschien nog aan een vierkante loodslap en deze in te snijden en dan vol in de bitumenkit erop drukken...

Alvast bedankt voor jullie tips!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een loodgieter kan een kap van zink maken.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #3
hullie hebben dit altijd in het programma gehad; bel ze maar voor een dealer.

w
 

Tipptopp

  • #4
Zelf heb ik recent ook het dak van mijn prieeltje met singels bedekt. Ik heb de singels doorgelegt tot bovenaan en helemaal bovenaan een daksingel gebruikt en die vastgekit en de naden ook goed afgekit met bitumenkit. Bij mij is het dicht.

Wat je ook zou kunnen doen is van dunne aluminium plaat 4 delen maken (2 delen iets langer zodat zij de hoek omgaan)

De delen vervolgens met bitumenkit vastlijmen.
 

Droid

  • #5
Voor singles heb je volgens mij ook een soort van kant-en klare mutsen die je erop kunt zetten. Maar dat weet ik niet 100% zeker.

Kitten ben ik geen fan van, al helemaal niet de bitumenkit van merk S. Deze is met een paar jaar bros en verliest zn functionaliteit. Als het niet nodig is, niet kitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu