Kantplank HSB

Koffiedik

  • #1
Voor onze aanbouw in houtskelet ben ik op zoek naar een mooie waterdichte aansluiting op het maaiveld.
Mogelijk kan een kantplank hier uitkomst bieden. Ik heb geïsoleerde kantplanken gezien die met cement zijn afgewerkt.
Hierover had ik een aantal vragen:

1. Onze vloer komt op slechts 18 mm boven het maaiveld te liggen (ivm aansluiting op bestaande vloer). We zouden dus moeten opmetselen om ons HSB op een goede hoogte te krijgen. Als we een kantplank plaatsen die doorloopt van onder het maaiveld tot 20 cm erboven, is het dan toch mogelijk om direct op de vloer ons HSB te bouwen? Of blijft het dan zaak om de onderste 20 cm uit waterbestendig materiaal op te metselen en pas daarop onze onderregel plaatsen?

2. Zou het ook mogelijk zijn om, in plaats van een prefab kantplank, zelf een waterdichte kantplank te maken met bijvoorbeeld een stuk trespa, zink of ander materiaal? Eventueel verlijmd met XPS om de kantplank ook nog eens isolerend te maken? Of is dit vragen om problemen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Vloer 18 mm boven maaiveld is al vragen om problemen.
Wat voor maaiveld, gazon, border, terras?
 

Koffiedik

  • #3
Een terras gaat het om, en ik zie dat ik me vergist heb, het is 28 mm ipv 18 (maar nog steeds heel beperkt natuurlijk). Dat is overigens de draagvloer, niet de dekvloer.
@Rola wat voor problemen kunnen we verwachten? Nu moet het beton nog gestort worden, dus ik hoor het liever nu we nog een andere keuze kunnen maken dan achteraf...
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Water- en vocht overlast.
Hoe is het afschot, van de vorstrand af of toe?
 

Koffiedik

  • #5
Omdat we het beton nog gaan storten kunnen we eventueel wat afschot aanbrengen, van de vorstrand af neem ik dan aan.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Afschot van het terras, vloer binnen behoort waterpas te liggen.
 

Koffiedik

  • #7
Aha, ik dacht al. Ook het terras gaan we opnieuw aanleggen dus hierin kunnen we wat afschot aanbrengen weg van de vorstrand - of misschien kan een goede draineerlaag hier nog iets betekenen?

Als het echt noodzakelijk is kunnen we onze vloer hoger leggen. Dan sluit deze met vloerafwerking erop echter niet meer aan op onze bestaande vloer in de rest van het huis, en dat willen we liefst wel, vandaar deze hoogte (laagte).
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu