Kant en klare buitendeuren?

CD2016

  • #1
Goedendag,

Ik had de aanname gemaakt dat ik online op veel plekken wel 'kant en klare' (houten) buitendeuren (achterdeur/garage buitendeur) met kleur en glas+slot kon kopen, echter blijkt dit toch wel echt een uitdaging.

Mis ik nu iets met mijn zoektocht? of is het normaal dat je een houten buitendeur 'kaal' koopt en dan de lokale timmerman alles laat installeren en verven en glaszetten?

Ik kan het mij moeilijk voorstellen dat ik niet online gewoon een kant en klare buitendeur kan kopen die alleen nog maar 'opgehangen' hoeft te worden (evt. nog het slot gemonteerd).

Mijn vraag is eigenlijk of ik dus inderdaad de route van losse deur kopen + lokale timmerman inschakelen op moet gaan, of zijn er grote partijen die wel degelijk houten buitendeuren incl montage leveren?

Bedankt!

PS, ik ben er bewust van dat kunststof deuren wel vaak incl. montage geleverd worden, maar de prijs is dan ook factor 2/3, ik ben voor de berging op zoek naar een relatief standaard houten buitendeur met een glasdeel.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
In een bestaand of in een nieuw kozijn?
 

CD2016

  • #3
in eerste instantie bestaand (lijkt mij goedkoper en is ansich niks mis met huidige kozijn)
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Probleem met een kant en klare deur zouden de afmetingen zijn, hoe weet men in de fabriek dat jouw deur niet 88 cm is maar slechts 87,5 cm
Daarnaast is het vervoer van een deur waar het glas al in zit een stuk moeilijker dan van een deur en het glas afzonderlijk (gewicht)
Maar voor het plaatsen van het glas heb je niet echt een timmerman nodig hoor.
Als jezelf de deur op maat kunt maken en de scharnieren kunt bevestigen ed. dan kun je het glas ook wel plaatsen.
Slotgat in een deur kun je vaak wel meteen meebestellen.

Maar als je de deur zelf af gaat hangen dan kom je er ook meteen achter waarom een deur altijd kaal geleverd wordt en dat het glas er pas achteraf wordt ingezet.
 

Sander 1972

  • #5
Deuren worden altijd ter plekke opmaat gemaakt. Meestal moet er onder en aan de zijkant iets af. En niet alle scharnieren zijn hetzelfde en zitten ook bijna nooit op de zelfde afstand.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Er zijn bedrijven die per kozijn een 3D inmeting kunnen doen. Ieder deur/kozijnmerk krijgt zo zijn eigen parameters mee, tot de positie en de diepte van de scharnierkrozingen toe. De deuren worden op een CNC-bank rondom op maat gemaakt en op volgorde gestapeld. Eenmaal op het werk aangekomen is het een kwestie van uitlopen en inhangen.
 
  • Like
Waarderingen: Sander 1972 en Vonken_trekker

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
Dat klopt, maar die werken meestal niet voor particulieren.
Timmerman zoeken die een deur kan afhangen. Glas nadien plaatsen.
 

CD2016

  • #8
dank voor de informatie allen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu