Kanaalplaten dak voor konijnenhok?

Hneel

  • #1
Op ons konijnehok had ik aanvankelijk golfplaat gelegd. Transparant 32/9. Maar dat spul bleek niet erg stevig en is intussen grotendeels kapot gewaaid. Tijd dus om dat dakje eens te vervangen.

Ik vond in de bouwmarkt wel transparante golfplaten met een wat grotere golf (177/51), maar eigenlijk waren die ook best dun. Toen viel mijn oog op kanaalplaten. die voelden veel steviger aan. Inmiddels ben ik er achter dat daar ook diverse dikte van bestaan. Toch nog een paar vragen:

Is een dikte van 6mm stevig genoeg voor een dakje? Het hok is 2.15 bij 6.60 meter. En is aan de zijkanten open, dus de wind kan ook onder het dak komen.
Het is en blijft een simpel konijnenhok, geen luxe veranda.

Hoe zet je die platen stevig vast? De bedoeling is om ze in lengterichting in profielen te schuiven. Maar het dak ligt (uiteraard) onder afschot. Gaan die platen dan niet langzaam maar zeker naar beneden schuiven? Die profielen mochten juist ook niet te strak zitten, omdat het materiaal kan uitzetten en krimpen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is er geen eindstop voor de tussenprofielen o.i.d., zodat de platen niet kunnen schuiven?
 

Hneel

  • #3
Bij het merk wat ik op het oog had heb ik dat niet kunnen ontdekken. Maar goed, dat hoeft natuurlijk ook niet persee van hetzelfde merk te zijn, zolang het maar afgesteld is op dezelfde dikte.

In ons geval staat het hele hok ook los, dus niet tegen een muur ofzo. De voorkant is de hoge kant, de achterkant de lage. Dit keer wil ik er ook wel een dakgootje achter hangen; dat had ik de vorige keer niet gedaan.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als golfplaten kapot waaien zijn ze simpelweg niet goed gemonteerd en / of is de ondergrond voorzien van te weinig ondersteuning.

Als je ze op de correcte manier vast maakt met voldoende balken er onder kunnen ze niet bewegen en dus ook niet kapot waaien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu