Kan mijn schouw verwijderd worden?

GDB

  • #1
Hallo allemaal.
Ik heb een woning gekocht en ik ben de verbouwing aan het plannen. Nu hebben de vorige bewoners in 2016 de schoorsteen op de begane grond verwijderd. Echter is de schouw nog aanwezig op de 1ste verdieping en uit het dak. Mijn vraag: aangezien de schouw beneden al weg is, kan het kwaad om het boven ook weg te halen TOT het dak. Buiten mag het gewoon blijven van mij. Ik heb bijgevoegd een bouwtekeningen om te bepalen of het dragend is? Verdiepingsvloer is houten balken. Huis uit 1925. Alvast bedankt.

F5C480A3-97D5-4824-8578-3E75A38B448A.jpeg 20A526E5-53BF-4512-A37A-79E3D1A75CAA.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Schoorsteen bovendaks moet ergens opstaan. Als je het kanaal weghaalt, dan moet er wat anders onder.
 
  • Like
Waarderingen: GDB

Sander 1972

  • #3
Je zal even op zolder moeten kijken hoe het zit, een beton plaatje of vertand in de muur. Hij grenst aan die van de buren
 
  • Like
Waarderingen: GDB

GDB

  • #4
Okee dat is duidelijk. Qua dragend; begrijp ik het goed dat de schouw op bg een dragende functie kan geven voor 2 verdiepingsbalken? Nu die weg is moeten de balken in de muur aangebracht worden? OF als de schouw vertand is aangebracht; kan die ook een dragende functie hebben van bovenaf?

neem aan dat de schouw niet dragend is voor het huis. Enkel voor de vloer erboven.
 

Sander 1972

  • #5
Ik kan niet vanaf mijn laptop beoordelen hoe het zit, en wat volstaat. Vaak bepaal je in het werk hoever je gaat of waar er een balk moet komen al dan niet berekend door een constructeur.

Je zou ook kunnen kijken of de buren de schouw en schoorsteen nog gebruiken, anders is het misschiem zinvol om het geheel te verwijderen en dicht te maken. Heb je ook geen onderhoud meer
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu