Kan ik een tablet 15V output laden met 12V systeem?

Charliefox

  • #1
Op de 220V adapter van de tablet (met usb draad eraan) staat dat de output 15V is. Wij hebben in ons tuinhuis echter een 12V systeem op spanning gehouden mbv zonnepanelen.

Zou de tablet daar opgeladen kunnen worden? Als het wat langer duurt, is dat geen probleem voor mij. Als ik daar ben geniet ik toch meer van de tijd dan elders ... :-)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
En hoe ga je de maximale stroomsterkte begrenzen? De kans op schade aan je tablet is best wel groot.

Ik zou een 12V/230V omvormer plaatsen, en vervolgens gebruik maken van originele adapter. Een 300W omvormer kost maar een paar tientjes.
 

Charliefox

  • #3
Dank voor de reactie. Ik heb een Tracer 2215 MPPT laadstroomregelaar er tussen zitten van maximaal 20A. Maar da's natuurlijk een veel hogere stroom dan dat de tablet kan hebben.

Effe off-topic:
Ja, zo'n omvormer staat al enige tijd in de planning. Maar dan een van 600 of misschien 1000W. We gebruiken nu vrnl 12V, oa voor telefoons, maar merken gaandeweg dat 220V toch wel handiger is. Misschien nu een goede reden om zo'n ding eens te kopen. Zit ik wel weer gelijk vast aan andere (meerdere) accu's en zo. Zal binnenkort wel 'n vraag plaatsen in het zonnepanelen subforum.
 

De Bob

  • #4
Let wel, dat op 12 volt een omvormer van 1000 watt ruim 83 amp p/u trekt, en op 600 watt 50 amp, dat alles wel bij maximale belasting.
Dat worden grote/meerdere accu's
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
15 volt voor een tablet en geen 5? (Of heb ik een erg afwijkend model?)

Een aanstekerplug en een autolader ertussen is dat geen optie?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Standaard aansluiting van een tablet (en zeker als dat via USB is) is 5 Volt. Zal dus vast wel een vergissing bij het lezen van de adaptor zijn geweest.

Een adaptor voor een autoaansluiting zou inderdaad een idee zijn. Kwestie van een autostopcontact plaatsen waar de 12 V mee verbonden wordt.

De max. waarde van een laadstroomregelaar zegr niets over wat je op de accu van het systeem aan kunt sluiten. Zolang de spanning maar niet boven de 14,4 V komt (de normale max waarde van een autoaccu) moet elke autoadapter tbv. USB voeding te gebruiken zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu