Kan de radiatorknop naar de andere kant?

DaKo

  • #1
Hallo,

Ik ben bezig de afgifte van mijn cv installatie te verbeteren, door een tikje zwaardere radiatoren op te hangen. Heb een 2ehandse op de kop getikt, die in een onderaansluitingopstelling heeft gezeten. Radiatorknop zit rechtsboven. Ik zie bij de knop ook een dunne buis die van onder afkomt. Ik ga er vanuit dat die buis de aanvoer is van de onderaansluiting. Mijn vraag is nu of ik straffeloos die knop + aanvoer aan de linkerhoek kan plaatsen (waar niet zo'n dunne buis zit), en de rechterhoek + onderaansluiting kan afdoppen. De afvoer gaat dan via de linkeronderhoek.

IMG_20230815_123816.jpg
IMG_20230815_123809.jpg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Nee, dat kan niet.
 

Auto-Geen

  • #3
Aan de rechterkant zit nu een insert, die past niet links. Kan de radiator niet omgedraaid worden of is ie voorzien van ophang strippen? Wil je links aansluiten dan he je een gewone kraan met aanvoer buis nodig.
1692100570999.jpeg
 

DaKo

  • #4
Hoi,

Er zitten inderdaad aangelaste bevestigingsstrippen op. Ik denk dat het een Radson Integra is, heb een uurtje gezocht en handleidingen gelezen. Helemaal zeker ben ik er niet van, maar het zou mogelijk moeten zijn om dat kraanstuk te verwijderen en af te doppen, zodat de radiator vervolgens als een Radson Compact kan worden aangesloten. Dan is uiteraard wel aangepast leidingwerk en een kraan nodig aan de linkerzijde, en kan dat niet worden geïntegreerd zoals aan de rechterzijde. Maar dat is OK.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu