Kamer van gipsplaat en stucplaat stucen

Kaduna

  • #1
Ik heb een kamer die halverwege overgaat van nieuwe stucplaten naar gipsplaten. Welk stucmiddel kan ik hier het best voor gebruiken?

Ik dacht zelf aan goudband maar er staat op de website alleen stucplaten genoemd, niet gipsplaten. Uiteraard strijk ik de gipsplaten voor.

Alvast bedankt voor jullie advies!
 

stylish

  • #2
overgaat? is het een plafond? stuc en gips bestaan beide uit gips in de kern, alleen is het buitenlaagje anders. Stucplaten moet je niet voorwerken met strijkmiddel, gips wel. Is de dikte hetzelfde? ik zou een beetje ruimte in de overgang willen hebben, bijv. in de vorm van een flexibele kitrand die je mee kan stucen, zegt mijn gevoel. Verder heb ik hier geen ervaring mee en op dit late uur ga ik niet op onderzoek uit, sorry.
 

Kaduna

  • #3
Het is een overgang boven een deur, grootste gedeelte is gipsplaten en daarna een klein deel stucplaten.
Welk middel zou jij adviseren voor het voorstrijken?
 

stylish

  • #4
boven een deur zeg je? is het kozijn fors? dan zou ik niks doen. stucplaten niet voorstrijken, gips platen wel. tussenin acrylkit om eventueel verschil in spanning op te vangen, alhoewel beide platen qua werking niet veel zullen doen tov elkaar.
 

stylish

  • #5
we mogen hier geen reclame maken maar een bepaald merk maar voorstrijk = voorstrijk voor gips om te stucen (punt). Beetje bouwmarkt kan je daar zelfs mee helpen. Ga je zelf afstucen of besteedt je het uit? Anders ff met je stucadoor overleggen... suc6
 

Nth

  • #6
Ik had begrepen dat je niet zomaar gipsplaten kan stucen, maar wellicht dat een ervaren vakman hier beter antwoord op kan geven.

Ik heb toen contact gehad met een bekend duits stuc merk en die hebben aangegeven dat fill en finish (let op dus niet fix en finish!) gebruikt kan worden op gipsplaat. Maar die pot is wel prijzig en kan je niet bij de consumenten bouwmarkt kopen. En je moet rekening houden met wat krimp.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu