Kalkzandsteen muur isoleren bedrijfspand

Isomis

  • #1
Wij hebben een bedrijfspand opgeleverd gekregen en tussen ons pand en het pand van de buren zit een kalkzandsteen blokken muur van 15cm dik. Het is mogelijk dat de buren het voornamelijk als opslag gebruiken en nooit de verwarming aanzetten. Wij willen dat wel gaan doen op de eerste verdieping. Zoals ik goed heb begrepen is een kalkzandsteen muur niet echt goed qua isolatie.

Mijn idee was om er een voorzetwand tegen aan te zetten als warmte en geluid isolatie of is dit overdreven? Is een voorzetwand van metal stud van 27mm goed genoeg of moet je echt voor 55mm gaan?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als jullie een deel willen gaan verwarmen, kan je overwegen een doos in een doos te maken. Dan is het gedeelte wat verwarmd gaat worden rondom geisoleerd. Afhankelijk van de gewenste temperatuur plaats je beter wel wat meer dan 55mm isolatie.
 

Hharbers

  • #3
Als je in een rijtjeshuis woont ga je toch ook geen extra tussenmuur bouwen als je buren niet stoken of veel op vakantie zijn.

Kijk eens naar totale plaatje. Hoe is rest van de bedrijfsruimte geisoleerd?
Veel bedrijfsruimtes hebben matige dakisolatie in vergelijk met een woning Als jeop eerste verdieping gaat verwarmen schiet warmte ook door dak weg maar ook door de verdiepingsvloer naar de rest van onverwarmde pand.

In dat geval is voorgestelde doos in doos een betere optie (wel veel werk)

Moet ruimte echt verwarmd zijn of wil je comfort om te werken?
Je kunt overwegen om op de werkplekken te verwarmen met stralingspanelen. Hoef je niet hele ruimte warm te stoken (met veel verlies) maar toch behaaglijke werkplek tegen heel andere kosten
 

Isomis

  • #4
Ik kijk door de kieren zo naar de buren. Rondom het gebouw is gewoon eens spouw.

kan ik overigens wel in zo’n kalksteen blok van 15 cm dik een dubbele stopcontact infrezen. Zie foto.

DB039800-7154-4393-A18F-36111BA6BE24.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Overleg met de eigenaar of er ingefreesd mag worden. Technisch is het geen probleem. In dragende wanden geen lange horizontale sleuven maken.

Als je door kieren naar de buren kijkt is jouw pand niet brandwerend gescheiden van de buren. Je kan navragen / kijken bij de gemeente of dit zo bedoeld is en kijk ook wat jouw verzekering hierover zegt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu