Kale voordeur gronden / aflakken in herfst?

Gebruiker1

  • #1
Wegens omstandigheden zit ik nu met een kale voordeur (verf is afgebrand en vervolgens goed geschuurd) die nog niet gegrond is voordat de herfstbuien afgelopen vrijdagavond kwamen. Ik heb de deur bedekt met plastic waardoor het hout niet nat wordt, maar de lucht is natuurlijk wel heel vochtig... Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Vanaf morgen worden de temperaturen weer iets hoger maar er is ook kans op een buitje (we wonen in het westen). Kan ik de deur het beste zo snel mogelijk 1 laag grondverf geven en dan nog even wachten met de volgende grondlaag zodat het hout nog kan 'ademen'? Iemand gaf de tip om pas in het voorjaar als het weer echt droog is af te lakken en nu alleen de 2 grondlagen te doen. Ik hoop dat ik er met jullie tips toch nog een mooi eindresultaat van kan maken... Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dat laatste idee was de goede: elke grondverf is min of meer vochtregulerend. Er zijn zelfs grondverven die op een enigzinds vochtige ondergrond aangebracht kunnen worden.

U kunt de deur bijvoorbeeld voorbehandelen met een schakelverf ( 1-pot systeem). Die schakelverf kunt u in " betere" tijden gewoon overschilderen met een lakverf.
Ook mogelijk is het aanbrengen van een HV ( Hoog Vullende) grondverf. Deze heeft over het algemeen een lange overstandtijd ( 1 jaar).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu