Kachel installeren

Omlbg

  • #1
Wij hebben een bestaande schouw, waarop ooit een kachel met achteraansluiting aangesloten is geweest. De verkopers van de woning hebben die kachel meegenomen.

Wij willen nu een nieuwe kachel neerzetten, maar de achteraansluitingen van de kachels die wij op het oog hebben wijken af van de aansluiting in de schouw die we hebben (aansluiting schouw zit op 67 cm hart buis, terwijl de kachels tussen de 50 en 100 cm hart buis zitten, maar nooit 67).

Hoe los ik dat op? Zijn er verloopstukken in omloop?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Wat voor kachel ?gas hout diameter van de buis?
 

Omlbg

  • #3
Het betreft een houtkachel. De buisdiameter is 12 cm.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Je hebt gegalvaniseerde schuifbussen maar of ze in die maat zijn weet ik niet bij een kachel de buis liever niet naar beneden laten lopen. of een nisbus 125/131 plaatsen op het hart van de kacheluitgang en dan verlopen naar 121[die maat is meestal slecht verkrijgbaar].anders even een paar fotos plaatsen ?
 

Omlbg

  • #5
Wellicht dat niet helemaal duidelijk is wat mijn probleem is. Ik heb nog geen kachel gekocht, maar zie dat alle kachels de achteruitgang op een andere hoogte hebben zitten.

Stel dat ik een kachel koop met het hart van de achteruitgang op 60 cm, hoe kan ik die dan aansluiten op mijn rookkanaal dat uit de muur komt met het hart op 67 centimeter? Ik kan dan natuurlijk de kachel op pootjes van 7 cm zetten, maar dat lijkt mij niet de oplossing.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #6
Je zou het oude gat dicht kunnen metselen en dan een nieuwe nisbus plaatsen op de juiste hoogte of je kan een exentrisch verloop plaatsen of twee bochten van 15 30 0f 45 graden. met 45 graden verspring je ongeveer de diameter van de buis maar dit is per merk verschillend 30 en 15 graden is alleen verkrijgbaar in rvs 125of 131? het nadeel is dat de kachel vrij ver naar voren komt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ik zou een nieuwe rvs nisbus van 121 mm op de goede hoogte inmetselen, dat staat mooier en vind ik ook veiliger, hoe minder naden hoe liever.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu