Kabel verwijderen uit electriciteits buis.

DeltaCAM

  • #1
Ik heb een bestaande leiding met daarin een PTT kabeltje, grijs met 4 draden. De kabel zit klem en hoe hard ik er ook aan trek de kabel verschuift geen mm.
Eerst kreeg ik mijn trekveer (kunststof) niet verder in de buis dan ongeveer 9 meter, de afstand is in totaal ongeveer 16m. Toen vanaf de andere kant geprobeerd en daar ging de trekveer er bijna 10 meter in.
Met veel siliconen en een compressor uiteindelijk een stalen trekveer van 20 meter er doorheen gekregen.
Deze beweegt perfect, maar de PTT draad wil ik er graag uit hebben.
Wie heeft een idee om de kabel eruit te krijgen, ik ben bang als ik er erg hard aan trek, dat de PTT kabel ergens afbreekt en ik hem er nooit mer uit krijg. Hij moet eruit omdat ik minimaal 2 kabel er in wil steken (LAN kabels)
:?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Zit er niet toevallig nog ergens een lasdoos tussen, waar een aftakking op dat kabeltje is gemaakt? Dat zou kunnen verklaren waarom deze vast zit.
 

DeltaCAM

  • #3
Bedankt MN22, De stalen trekveer van 20 meter is er probleemloos
doorgekomen, naast het PTT draadje.
Het is een doorlopende buis, die in de vloer van de eerste verdieping loopt,
gaat met een bochtje naar de aansluitdoos en aan de andere kant ook met een bocht de meterkast in.
Dus een vanuit het aansluitpunt in die kamer, met een bocht naar de vloer, en dan met een bocht naar de metrkast. Het het ooit zelf aangelegd en er zijn foto's van hoe het in de vloer is gelegd. (bouwfoto's)
 

Bonus

  • #4
DeltaCAM, wil geen topic kapen, maar vroeg mij af wat die compressor precies is. Ik heb exact hetzelfde probleem, maar krijg mijn trekveer met trerkveer stoter tot ongeveer 17m en dan stopt deze.
 

Ronald42

  • #5
Indien water geen probleem is giet wat water boven in de buis tot dat het er beneden uitkomt. Wacht even en probeer de PTT kabel er met korte rukjes uit te trekken.

@ Bonus ik zou als ik u was een verenpomp huren lukt het daar niet mee dan lukt het waarschijnlijk nergens mee.
 

DeltaCAM

  • #6
De compressor heb ik gebruikt, een gewone luchtcompressor, om de siliconen door de lange lengte buis te verdelen.
Na het inspuiten van de siliconen had ik het idee, dat het onderin de eerste bocht bleef staan, door er veel lucht op te zetten is het verdeeld over de hele buis lengte en kreeg ik de 20m trekveer er in zijn geheel door.
Intussen heb ik 2 UTP (CAT5) kabel kunnen trekken, de PTT kabel zit er nog gebroederlijk naast, niet los te krijgen.
Maar laat maar lekker zitten, de twee UTP kabel waren het doel en dat is bereikt. Jammer dat het PTT kabeltje blijft zitten.
Wat mij betreft is het Topic hierbij gesloten.
Water is een goed idee, als je zeker weet dat de koppelstukken in de buis afgedicht zijn, anders lekt het water in de betonnen vloer, die zou ik graag droog houden.
Iedereen bedankt voor het meedenken

Frank
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu