Junkers w135 geiser vervangen door Fasto 1500 spaargasgeiser

Beehonderd

 • #1
Goedenavond,

Aangezien de huidige Junkers W 135 geiser nogal verouderd is en ik een nieuwe ongebruikte Fasto 1500 A 'Spaargasgeiser' heb staan vraag ik me af of het nut heeft deze om te wisselen. De huidige geiser die dienst doet als keuken en douchegeiser heeft net als de Fasto geen afvoer dus ik zou graag weten of het verantwoord is om deze zelf te vervangen zonder problemen te krijgen. De Fasto heeft t.o.v. de Junkers een atmosfeerbeveiliging en volgens mij nagenoeg dezelfde capaciteiten.
Junkers: Normale belasting 12,1 kw
Normale vermogen 9,4 kw
Minimale waterdruk 0,4 bar
Bij de junkers was verder weinig info in het apparaat te vinden.

Fasto: Normale belasting 13,0 kw
Normale vermogen10,7
Branderdruk 22,9
Hoge waterdruk 15,0 bar
Lage waterdruk 0,3 bar

Graag de voor en/of nadelen van beide geisers. Bij voorbaat hartelijk dank. Groet,

John
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het lijkt me verstandiger even een installateur te raadplegen, die kan in korte tijd zien of de nieuwe geiser gewoon geplaatst kan worden op de plaats van de oude, een en ander heeft te maken met de regelgeving en de risico's die een afvoerloze geiser met zich mee kan brengen als b.v. de ventilatie niet goed geregeld is.
  Met gas neem je geen risico.
   

  Beehonderd

  • #3
  Begrijpelijk Jan. Ik had gehoopt dat hier iemand van die regelgeving zou weten en de eventuele overeenkomsten van de geisers zou kennen. Dan had ik m'n schoonmoeder wat kosten kunnen besparen die haar toch al niet al te hoge aoweetje zouden aantasten.
  Bedankt. Groet,

  John
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #4
  Opzich is wat je wilt wel mogelijk. Denk er wel even om dat je zulke toestellen goed laat onderhouden. Want vervuild of slecht afgesteld is koolmonoxide, en dat wil je niet in je keuken...
   

  Beehonderd

  • #5
  Ingmar, dank voor je reactie. Maar kun je me ook vertellen of het wel nut heeft ze om te wisselen. Is de nieuwe Fasto sowieso beter dan de Junkers en zo jah, waarom? Dat ongebruikte ding staat tenslotte nu in haar kelderbox stof te verzamelen. Oftewel wat zijn de voor en/of nadelen?
  Groet,

  John
   

  Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #6
  Er zijn o zich geen voor of badelen met de vergelijking van deze 2 geijsers.
  Het MOET ALLEEN VOLDOEN aan de HUIDIGE VOORWAARDEN.
  En als er in de tussentijd verbouwingen zijn gedaan of anderszins aanpassingen aan de woning zijn gedaan zoy je nog wel eens vreemd o kunnen kijken en levensgevaarlijke toestanden kunnen veroorzaken, waar JIJ ( diegene die het geijsertje vervangt) verantwoordelijk voor zou kunnen worden gesteld!!!!!
   

  Screech

  Specialist Verwarming
  • #7
  Huidige voorwaarden,:

  -Je moet een minimale doortochting van 75 m3/h hebben in de ruimte.
  -Er moet een minimale luchttoevoer aanwezig zijn van minimaal 120cm2 die niet af te sluiten is, dus een raamrooster mag niet.
  - Er moet een minimale luchtafvoer aanwezig zijn van 120cm2
  -De inhoud van de ruimte moet minimaal 10m3 zijn

  Op deze manier zou het veilig moeten zijn, ik zelf raad aan de geiser niet te plaatsen. Het is en blijft een apparaat zonder rookgasafvoer.

  Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat......................
   

  Beehonderd

  • #8
  Bedankt voor alle reacties heren. Tis duidelijk, gewoon afblijven dus.
  Iemand trouwens geïnteresseerd in een Fasto spaargasgeiser :wink:
  Groet,

  John
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu