Juiste manier kitten brede/diepe voeg + badmeubel

ChrisBe

  • #1
Hallo,

Graag zou ik jullie advies willen vragen voor het volgende.
Op dit moment ben ik bezig onze badkamer een kleine renovatie te geven. Omdat de kitvoeg zijn elasticiteit kwijt is heb ik alle kitvoegen verwijderd, zowel vloer als wand.
Nu is de voeg tussen de wand en vloer redelijk diep en breed, maximaal 8mm diep en 8mm breed. Ik heb voor mijzelf een test opstelling gemaakt van een wandtegel en vloertegel met daarbij de 8mm ruimte er tussen, om de kitvoeg waterdicht te krijgen moet ik best veel siliconenkit sanitair inspuiten voordat ik de juiste hoogte krijg om deze juist af te messen.
Nu zit ik te denken om met een smalle kit spuitmond eerst de naad dicht te maken en daarna nog een laag met een brede kit spuitmond voor de juiste hoogte om af te messen.
Stap 1 en 2 volgen elkaar direct op, dus ik laat het niet eerst uitharden.

Is dit handig om te doen of hebben jullie beter advies?

Daarnaast heb ik een badkamer meubel gekocht die hangend geplaatst moet worden aan een gasbeton muur, het totale gewicht + wastafel is 60KG.
Meubel bestaat uit 2 losse kasten die naast elkaar geplaatst worden 40+60cm in totaal 1M, wastafel is 1M a-symetrisch. Wastafel zal worden gekit op de onderkast.
Nu is bij de set 2 hangplaten geleverd per onderkast, voor elke kast die vastgezet moet worden met 4 pluggen en schroeven.

Ik vraag mij af of dit het gewicht wel kan houden en dat de pluggen niet uit de muur getrokken worden door het gewicht. Nu zit ik te denken om dit te vervangen voor chemische verankering ipv de pluggen/schroeven, is dit overdreven of juist verstandig om te doen?

Alvast bedankt voor jullie advies!

1.jpg 2.jpg 4.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dat zijn 2 verschillende vragen.
Graag voor elk onderwerp een aparte vraag aanmaken, dan blijft het wat overzichtelijk op het forum.
 

ChrisBe

  • #3
Excuses, ik ben nieuw op dit forum.
ik zal in het vervolg het bij 1 onderwerp houden.

Ik zou het zeer op prijs stellen als jullie advies kunnen geven over mijn 2 uitdagingen.

Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu