Juist stappenplan massief eiken vloer??

Bvandeb

 • #1
Goedendag,

Wij gaan begin volgend jaar verhuizen en in onze nieuwe woning gaan wij o.a. de vloer opknappen. Er ligt momenteel een massief eiken vloer in. Deze vloer willen we opknappen en voorzien van een white/grey was laag. Oppervlakte is ongeveer 60m2.

Momenteel hadden wij de volgende stappen in gedachten:

1. Vloer schoonmaken (zuigen en vochtig dweilen).
2. Vloer schuren met een schuurmachine en de hoeken met de hand.
3. Vloer schoonmaken (zuigen en vochtig dweilen).
4. White/grey wash erover heen (Merk: Rambo)
5. 2elaag wash eroverheen
6. Transparante lak laag 1
7. Transparante lak laag 2

Heeft iemand toevoegingen of opmerkingen?

Foto die een indruk van de vloer geeft:Bij voorbaat dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Weet je wel zeker dat je ook nog kan lakken over die whitewash heen? Meestal is dat niet de bedoeling.

  In ieder geval: overweeg eens de vloer in de olie te zetten. Hoef je ook niet te lakken. Schuren/Lakken moet om de zoveel tijd opnieuw, met olie hoeft dat niet. Enkel af en toe in de zeep.

  Schuren zou ik doen met een professionele vloerschuurmachine want anders is het niet te doen. Daarna goed stofzuigen, en dweilen hoeft dan niet.
   

  Bvandeb

  • #3
  Bedankt voor je reactie!

  Volgens de man van de bouwmarkt moesten we dat doen ter bescherming. De whitewas is niet voldoende om te beschermen en de lak wel.

  We gaan een roterende schuurmachine van Boels huren, dus we hoeven alleen de hoeken met de hand te doen.

  Jij adviseert dus om olie te gebruiken? Kan je dan die olie ook in een whitewash variant krijgen? Of is olie alleen blank/transparant?
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik zou die bouwmarkt man niet teveel vertrouwen en wat andere vloerenboeren langsgaan om wat ideeën op te doen. Lakken van een vloer is niet meer van deze tijd of je moet persé een (hoog)glans vloer willen (olie of was geeft altijd een matte vloer).

  Roterende schuurmachine is ok, maar oefen even op een plaat hout zodat je de slag te pakken krijgt voordat je aan je vloer begint, zoals het sturen en zo. Hij moet als het ware 'hoveren' over de vloer. En wees voorbereid op veel stof.

  Ik zou of de vloer in de was zetten, of in de olie. Olie is zeker ook in een whitewash variant te krijgen, ikzelf heb een hele lichtgrijze variant gebruikt.

  Je moet de producten toch ergens afnemen. Ga naar een professionele vloerenfirma en laat je informeren. Blijf weg uit de bouwmarkt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu