Jaren '20 woning - enkel glas naar dubbelglas, hoe?

Jeh206

  • #1


Goedemiddag! Het betreft deze prachtige woning, alles moet nog gebeuren want alles stamt uit begin vorige eeuw ( isolatie, elektra, nieuwe indeling, afvoer, vloer, keuken, badkamer, wc's etc etc ). Eigenlijk moeten we al het enkelglas vervangen door dubbelglas, maar het is nogal wat glaswerk - zeker met de glazen serre erbij. Dus kosten kunnen flink oplopen, geld voor een aannemer is er niet. Houtwerk is nog uitstekend en goed onderhouden.

Wat is jullie glasheldere advies om dit glasprobleem aan te pakken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mijn glasheldere advies is om er een vakkundig glaszettersbedrijf (uit jouw omgeving!) bij te halen. Die kan ter plekke beoordelen wat er nodig is en of het dubbele glas in de bestaande sponningen past.

Veelal is het mogelijk de kleine ruitjes te laten vervangen door grotere, waarbij er 'nepspijlen' over het glas gemonteerd worden. Dat is meestal veel goedkoper en efficienter dan het vervangen van alle kleine ruitjes.

Er is verder geen mens die vanaf zo'n fotootje ook maar enigszins kan beoordelen op welke manier je hier geld zou kunnen besparen.

Goedkoop zal het zeker niet worden. Maar wat wil je met zo'n vrijstaande villa? Voor wat hoort wat!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Villa ?
Zo ziet mijn tuinhuisje er ook ongeveer uit. :lol:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Zulke kleine ruitjes geven veel verlies. Past niet bij de uitstraling, maar je kan overwegen de verdeling te laten vervallen. Een plakroede aan de buiten- en binnenkant (maar niet in het glas) kan misschien ook.

Het beste is eerst de gewenste eindsituatie van de woning te bepalen. Als je nu bijvoorbeeld alleen het glas vervangt, maar over een paar jaar alle kozijnen, is het zonde van het geld.

Zo'n woning verbouwen zonder budget is niet echt zinvol :?
 

Jeh206

  • #5
Dank mannen! Goede ideeen allemaal en ook advies.

Het beste lijkt enkel glas te vervangen door isolatieglas met wiener sprossen. Dan behoud je het aanzicht ( wat cruciaal is bij deze woning ), binnenkant van de ramen/houtwerk en krijg je toch de isolatiewaarde.

Of het technisch haalbaar ga ik met de glaszetter overleggen!

Als er verder nog ideeen of tips naar boven komen borrelen, dan hoor ik het graag hier!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu