Jachtgeweer (nep) tbv toneelstuk

Ronald van S

  • #1
Voor een toneelstuk van mijn zoon maak ik een nep jachtgeweer. Ik heb een houten frame waarop ik een tweetal stukken pvc buis wil vastmaken. Dat moet de dubbele loop voorstellen.
Wie heeft een goed idee hoe ik het pvc op het hout kan bevestigen?

Ik was eerst van plan om een paar kleine schroeven door het pvc te boren maar dan zie je of gaatjes of schroeven. Beide niet zo mooi. Datzelfde geldt voor tape. Ook niet mooi.
Lijmen ligt voor de hand maar ik ben bang dat dat niet blijft zitten.

Iemand een goed alternatief idee?
IMG_4287.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
een goede montage kit is hier prima voor
 

HBH

  • #3
Bij de bouwmarkt, Alleslijm van de 'reuzen rund'. En misschien hebben ze zelfs nog wel specifieke lijm voor hout en PVC, te vinden via de 'lijmwijzer' van datzelfde merk.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Een jachtgeweer heeft toch ook een vizier?
Dus gewoon van hout of metaal iets maken wat op een vizier lijkt en deze met een schroef dwars door de buizen vast zetten.
Zit er een vizier op en zitten je buizen aan de achterkant al vast en de kop van de schroef kun je afdekken met iets wat op de stelschroef voor het vizier lijkt.
Voorzijde zet je vast met een schroef vanaf de onderkant welke niet helemaal door de bovenste buis gaat.
 

eezacque

  • #5
Doe niet al teveel je best: als je project te echt lijkt dan valt het onder de wapenwet en ben je strafbaar.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
Bij een echte zitten de twee lopen helemaal aan elkaar, als je de twee buizen aan elkaar kit, dan lijkt het juist meer op een echte.
Komen de lopen naast elkaar of boven elkaar? Niet dat het veel uitmaakt, ook hier zou ik weer (lijm)kit gebruiken. Je hebt een groot contractoppervlak, een polymax geeft zekerheid, maar ook de goedkoopste kit zal blijven zitten. Een zwarte kit kan handig zijn.
Als je toevallig nog kit hebt liggen kan je het testen, je hebt vast nog een stukje buis over. Of test het met deze buizen, een stukje van 5 cm krijg je zo weer los, maar de totale lengte zit goed vast.

En inderdaad opletten met de wapenwet. Vooral opletten met vervoer over de openbare weg, gewoon in een tas houden. Ook dat ze er niet voor de toneelvoorstelling nog even mee buiten gaan spelen. Daar kan je veel gedoe mee krijgen.
Op toneel mag er volgens mij best veel, uitgaande dat het niet zichtbaar is vanaf buiten.
 

HBH

  • #7
Wanneer ik die stukjes hout en pvc buis daar zo op tafel zie liggen krijg ik niet de indruk dat men daar op welke wijze dan ook, een verboden (nep) wapen mee kan maken. Nep wapens moeten zo op het oog bijna niet van echt te zijn onderscheiden. Om aan die classificatie te voldoen zou de gelijkenis met een echt dubbelloops jachtgeweer toch wel echt van een heel ander kaliber moeten zijn, om dat gezegde maar eens te gebruiken.....
Dit lijkt op geen enkele manier op een echt wapen en kinderen, ja zelfs volwassenen, mogen hiermee gewoon op straat spelen.
En voor toneelspelen mag men gewoon een echt, origineel vuurwapen gebruiken, mits het maar volgens gestelde regels, onklaar is gemaakt.

@Gerrit B
Ik denk dat je een telescoop vizier bedoelt maar dat wordt niet op dubbelloops jachtgeweren toegepast.
Een minuscuul klein korreltje - iemand op de korrel nemen - is alles wat men daar aan richtmiddelen heeft.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
dat bedoel ik dus ook, aan de voorzijde een stukje hout/metaal met een gleufje er in en aan op de punt een vinnetje zodat je ongeveer in de juiste richting kijkt.
Dat stukje hout kun je gewoon vastzetten met een schroef en verdekken met een stelwieltje.
Je zou ook nog op de plekken met rood aangegeven een schroef vanaf de onderkant door de buizen kunnen draaien
speelgoedgeweer.jpg

laatste stuk hout er onder lijmen/schroeven en klaar.
Ik zie zelf alleen lijmen ook niet zo zitten, men laat dat ding een keer vallen en je hebt geen geweer meer omdat je moet wachten tot de nieuwe lijm/kit droog is.
Ik zou dan ook voor een combinatie gaan van schroeven en lijmen zodat je zeker weet dat hij tijdens de voorstelling bruikbaar is.
 

Ronald van S

  • #9
Dank allemaal voor het meedenken!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
Gerelateerde onderwerpen
Melamineplaat/Meubelpaneel verlijmen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu