Jaccuzi maakt herrie

Cassie72

  • #1
Beste klussers. De buren hebben sinds vorig jaar een jacuzzi geplaatst op hun terras. Nu ondervinden wij een brommend geluid van de pomp. Het was altijd stil, dus dit is wel hinderlijk. De pomp staat op een onderheid terras. Weet iemand wat je hier tegen kan doen dat het brommende geluid weg gaat. De buren staan gelukkig open voor oplossingen. Het gaat om een opblaas jaccuzi waar een pomp naast staat.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zorgen dat de pomp geen direct contact maakt met een vast iets als muur of dragende ondergrond. Zeker als het terras onderheid is gaat dit resoneren.

Plaats rubberen onderblokjes onder de pomp of plaats de pomp op een kussen. Dat dempt trillingen en dus brommen.
 

HenkL14

  • #3
Eventueel ook een omhulsel er omheen bouwen, waardoor geluid geïsoleerd wordt. Wel opletten dat de pomp wel weer genoeg ventilatie heeft
 

De Bob

  • #4
Hallo
Demperplaat eronder, maar dan moet het bad ook omhoog, i.v.m. de aan sluitingen , of in bouwen waarbij de onderkant genoeg lucht krijgt.
 
Laatst bewerkt:

Cassie72

  • #5
Het valt inderdaad niet mee om iets onder de pomp te krijgen, omdat hij vast zit aan het bad. Niet aan het bad vast, maar met pijpen die kort zijn. Dat zou voor het resoneren wel het beste zijn. Een omhulsel zou ook nog wel wat kunnen helpen vermoed ik. Wat voor geluidsdempende materialen bevelen jullie dan aan? Er zijn zoveel soorten.
 

De Bob

  • #6
Bij ons op het "spa" forum pakken ze de pomp in een geïsoleerde kist in wel onder open, en dat scheeld wel in de geluidsoverlast.
 

Cassie72

  • #7
Oké, ik kan proberen blokjes eronder te zetten van dikte wat mogelijk, is en dan een geïsoleerde kust erover zetten waar de onderkant van open is. Bedankt voor jullie reacties.
 

De Bob

  • #8
Bij een opblaas jacuzzy kan u de pomp redelijk wat optillen, de korte aansluit pijpjes gaan makkelijk mee, en zijn wat flexibel naar het binnenbad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu