Isoleren verlaagd plafond zolder

willem1234

 • #1
Hallo Allemaal,

Ik ben de zolderkamer van mijn woning aan het opknappen en ik wil graag extra isolatie aanbrengen op het verlaagde plafond. Aan de buitenkant is het dak al geisoleerd met schuim-platen tusen de dakpannen en het dakbeschot. Ik zie dat er een aantal gaten in het dakbeschot aangebracht in de nok ter ventilatie.

plafond.png


De vraag is of deze extra isolatie de moeite waard is (warmte/geluid) en zoja of ik ook dampwerende folie moet aanbrengen? Ik was van plan om glaswol bovenop het gipsplaten plafond te leggen zonder folie, aangezien er al isolatie aan de buitenkant van het dak zit en de isolatie op het plafond niet in aanraking komt met het dakbeschot.

PS: ik heb geen extra isolatie aangebracht achter de schuine gipsplaten ivm de isolatie aan de buitenkant van het dak en het afraden van dubbele isolatie aan buiten- en binnenkant van het dakbeschot.

Alvast bedankt voor de hulp!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Wat is de Rc waarde van de huidige isolatie tussen de dakpannen en dakbeschot?
   

  willem1234

  • #3
  Lastig te zeggen, is denk ik bij de bouw van het huis toegepast. Bouwjaar +- 1970

  20201117_152240.jpg
   

  willem1234

  • #4
  Niemand een idee? Ik heb nog een extra foto gemaakt van de uitsparing van het dakraam zodat je de isolatie op het dakbeschot beter kunt zien. +- 2cm dik schuim materiaal.

  dakraam.png


  Ik was van plan om 7cm platen steenwol op de gisplaten van het verlaagde plafond te leggen, vrij van het dakbeschot. Vraag is of dat kwaad kan.

  1606286538882.png
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Ik zou meteen het hele dak isoleren tot Rc 6.
   

  willem1234

  • #6
  Ik wil eigenlijk niet teveel ruimte verliezen. Ik heb de voorzetwanden (rode lijnen) al extra geisoleerd (staan vrij). Als ik ook het plafond (blauwe lijn) extra kan isoleren dan denk ik dat het al een hoop scheelt.

  1606294667847.png
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Vrijstaande wanden (thermisch) isoleren heeft geen zin. Ik blijf bij mijn advies.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu