Isoleren van muren

Roxlu

  • #1
Beste lezer,

We hebben een oud huis gekocht waarvan de vloer is volgestort met beton. We vragen ons nu af, of het nodig is om een voorzetwand te maken tegen de zijmuren.

We horen tegenstrijdige berichten... aan de ene kant zou een voorzetwand juist een plek zijn waar het zal gaan condenseren en aan de andere kant juis tniet. Het zijn zijmuren in een rijtjeshuis, dus qua warmte isolatie zal het niet nodig zijn. De voorzetwanden welke we eventueel zouden plaatsen zijn dus alleen om 'vocht' tegen te gaan.

Waar moeten we onze beslissing van laten afhangen?

Alvast bedankt,
Roxlu
 

Toon

  • #2
Zijn de muren vochtig, of zijn er sporen die daar op duiden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hoe wordt er geventileerd ?
 

Roxlu

  • #4
Beste Jan & Toon,

Bedankt voor jullie reactie. De muren zijn ongeveer 100 jaar oud en zien er prima uit. Wel laat het oude stucwerk aan de onderkant zeer makkelijk los. Ik weet niet of dit komt door vocht o.i.d. of doordat het redelijk oud is.

Helaas zijn er geen ventilatie roosters in de ramen... er kan alleen geventileerd worden door de deuren open te zetten (voor- & achterdeur).

gr. Roxlu
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Daar was ik al bang voor, bij huizen van die leeftijd komt het veel vaker voor dat het stucwerk los laat door optrekkend vocht in de muren of te weinig ventilatie.

Tegen optrekkend vocht moet er een vochtscherm aangebracht worden, te weinig ventilatie is op te lossen door roosters o.i.d. aan te brengen.
Controleer de luchtvochtigheid met behulp van een hygrometer, tussen de 40 en 60 % is normaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu