Isoleren van houten plafond in garage

Tiosbone

  • #1
Hallo,

Zojuist een account aangemaakt op dit forum aangezien ik met een vraag zit en er niet helemaal uitkom.

Ik bezit een vrijstaande woning uit 1991 met dak, vloer en muur (spouw) isolatie. De woning heeft een carport met daarachter een garage (ook spouwmuur isolatie). Boven de carport en garage zit een lange ruimte (wij noemen het zolder) die onlangs is afgetimmerd en in 2 delen is opgesplitst. Het voorstel deel is tevens voorzien van een dakkapel (dit zit boven de carport) en wordt in de toekomst een slaapkamer. Het plafond van de carport is door de vorige bewoners voorzien nieuwe platen met daarboven isolatie. Dit kan ik zien als ik er een spotje uitwip. Rondom zitten ook ventilatielatten. Hier heb ik dus geen vragen over maar is meer voor de beeldvorming.

Het achterste deel waar mijn vraag over gaat (dus de ruimte boven de garage) is momenteel een was/drooghok (waar ook de ketel staat) en wat ook gaat dienen als hobbykamer. Echter is de gehele verdieping van een houten vloer. Deze is inmiddels volledig voorzien van Fermacell platen waar binnenkort een vinylvloer overeen komt. Deze kamer is te bereiken vanuit de garage waar een normale rechte trap zit. Ook bezit deze ruimte een schuine kant waar een dakraam van 114 x 118cm in zit.

Als ik vanuit de garage door het huidige plafond kijk (er zat ergens een gat in de stucplaten) zie ik gelijk een houten vloer. Er zit zo'n 20cm ruimte tussen. Deze ruimte zou ik dus graag willen isoleren maar ik weet niet goed met welke soort isolatie. Ik heb het gevoel dat dit steen of glaswol moet zijn zonder dampremmende laag? Dat is die zilveren laag neem ik aan? En naderhand moet voorzien van klimaatfolie?

We willen de 2 kamers tevens voorzien van een radiator (dat lukt in de huidige situatie).
Ik heb ook foto's toegevoegd. Zie onderaan dit bericht.

Ik heb het gevoel dat ik moet gaan isoleren volgens onderstaand filmpje, klopt dat? Heeft iemand nog tips voor mij of doe/zie ik wat verkeerd?

Bedankt voor jullie hulp alvast.

Groeten,

Tom

20220103_185610_resized.jpg 20220103_190018_resized.jpg 20220103_190116_resized.jpg 20220103_190732_resized.jpg
 
Laatst bewerkt:

Tiosbone

  • #2
Niemand?

Ik zie nu overigens dat het filmpje gaat over een plat dak. Bij is dat natuurlijk niet zo. Bij mij zit er boven de garage gewoon een "kamer" die via een trap vanuit de garage te bereiken is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu