Isoleren van enkelsteens muur (koude muur)

Jelmer27G

  • #1
Hallo Allemaal,

Ik hoop dat iemand mij echt verder kan helpen, aangezien ik niet verder kan met klussen. Het volgende is er aan de hand.

Ik heb het bijgebouw (fietshokje, enkelsteensmuur), bij de woning aan laten metselen. Tevens is er een nieuw (geïsoleerd) dak op gekomen. Ik ben nu toe aan het isoleren van de muren (afmetingen bijgebouw 6 x 2). Ik heb e.e.a. nagevraagd en opgezocht en heb vorige week noppenfolie (dubbel isolerend), piepschuimplaten en gipsplaten gekocht.

Het was mijn bedoeling om eerst de noppenfolie tegen de muur te bevestigen, hierna een raamwerk waartussen de isolatie (piepschuim) komt en hierna afwerken met gipsplaten. Na wat speurwerk hier en daar zie ik dat noppenfolie na de isolatie wordt geplaatst op het raamwerk. Aangezien ik nu begin te twijfelen over de volgorde van isoleren, zou ik het zeer op prijs stellen als iemand mij advies kan geven in welke volgorde dit moet gebeuren. En....moet er ook ruimte tussen de noppenfolie en de koude muur, indien dit tegen de muur komt?

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

Mvrgr,
Jelmer
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Als die noppenfolie dampdicht is, moet deze aan de warme (binnen) zijde van de isolatie geplaats worden. Plaats je hem aan de koude zijde tegen de muur heb je grote kans op condensatie en vochtproblemen.
 

Jelmer27G

  • #3
Dus dan zou de volgorde zijn, raamwerk, hiertussen de isolatie (piepschuim en daarna het noppenfolie erover gevolgd door gipsplaten?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik dacht dat buitenmuren als volgt worden geïsoleerd.
Van buiten naar binnen. Steen, spouw van een of twee cm. Eventueel een dampopen folie, isolatie, dampdichte folie en bijvoorbeeld een gipsplaat.
Mij lijkt een dampopenfolie op de muur daar de latten op isolatie er tussen, damprem en gipsplaat.
Je latten zijn dan gelijk tegen vocht van de muur tegen rotten beschermd.
Je hebt dan veel minder ruimte voor ventilatie.
Misschien dat iemand hier iets over kan vertellen.

Waar je wel aandacht aan moet besteden, hoe krijg je de spouw dicht tegen het dakbeschot en een vorm van ventilatie van de muur.

Hoe had je gedacht die noppenfolie aan te brengen en hoe dik is het isolatie materiaal wat je wil gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu