Isoleren tussenvloeren

Jisodi

  • #1
Omdat ons huis (~ 1880) nu verbouwd wordt liggen diverse vloeren / plafonds open. Kan ik straffeloos isolatie (bv. spijkerflens deken) aanbrengen tussen de houten balken, of moet ik hierbij rekening houden met condensatie?
De plafonds zijn of van gipsplaten, of stucwerk (op riet), de vloeren zijn van hout. In principe wordt in alle ruimtes gestookt. De isolatie is met name bedoeld om luchtgeluid tegen te gaan (en misschien om contactgeluid wat te dempen).
 

Fiesiekus

  • #2
Geen probleem, bedenk dat steenwol zwaarder is en daardoor beter dempt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
2 lagen gipsplaat over elkaar hebben meer effect dan steenwol.
Tegen contactgeluid is een ondervloer op de verdieping noodzakelijk, er zijn ondervloeren die geschikt zijn voor appartementen, die kunt u ook toepassen.
 

Chathanky

  • #4
Kan ik straffeloos isolatie (bv. spijkerflens deken) aanbrengen tussen de houten balken, of moet ik hierbij rekening houden met condensatie?
Ja dit kan straffeloos, een dampscherm is niet noodzakelijk.

Voor luchtgeluid is glaswol en steenwol even goed. Voor contactgeluid is het "zwevend" ophangen van het plafond de oplossing. Elk schoefje in de balk of rachelwerk bevordert het contactgeluid. Zwevend ophangen kan door het rachelwerk op te hangen met rubbere buffers.
Op de markt zijn kant en klare oplossingen te vinden.
Zoek eens op google voor deze producten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu