Isoleren systeemvloer

Denis1969

  • #1
Beste medeklussers

Vandaag eens een dagje kruipruimte gedaan en inderdaad er is geen of nauwelijks isolatie aanwezig. Er is een systeemvloer aanwezig die geïsoleerd moet worden maar wat is nu de beste manier. EPS platen aanbrengen tussen de balken en de balken bekleden of op de balken eps aanbrengen en de tussenruimte dan leeg houden. Mochten er nog goede andere ideeën zijn dan hou ik me aanbevolen.





 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
De aluminiumfolie luchtzakken ook overwogen?
 

Denis1969

  • #3
Wel overwogen maar aangezien dit heel nauw komt en de werkruimte maar net 50cm is denk ik dat dit niet goed gaat lukken
 

MvanV

  • #4
Beide door je genoemde methoden maken niet echt uit, zo lang je idd maar de balken meeneemt. Er zijn ook mensen die er steen/glaswol tussen klemmen(cm te lang snijden dan klemmen ze) en dan paar dwarslatten/draden spannen. Maar EPS is met vocht en ongedierte vast een betere keuze.
Als er niet te veel wind door de ontluchtingsroosters waait kan je ook overwegen t gewoon op de bodemt te leggen en tegen de zijmuren aan te zetten. Kan met platen maar er zijn ook van die EPs/PUR chopsvlokken voor, drowa ofzoiets.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Op de bodem leggen is m.i. geld weg gooien, de besparing is minimaal want de warmte gaat verloren door de ventilatie openingen en die mag je niet afsluiten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Folie op de bodem verlaagt wel de luchtvochtigheid in de kruipruimte (samen met de ventilatie). En het werkt een stuk prettiger als je over schone folie schuift ivp door vochtig zand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu