Isoleren schuin zolderdak.

Rude65

  • #1
Ik wil mijn zolder gaan isoleren. Uit andere items begrijp ik dat als er een dampremmende folie onder mijn dakpannen zit je beter niet meer van binnen uit moet isoleren. Nu heb ik een huis uit de jaren 60 en kan ik me niet voorstellen dat die folie destijds is gebruikt.

Wel zit er een soort papier (grijs/zwart) onder mijn pannen. Bij de vervanging van een dakkapel bleek dit soms al bijna verpulverd te zijn. Weet iemand of dit per ongeluk toch niet dampremmende folie is of dat het enkel papier is om de naden te dichten tussen het dakbeschot.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dampremmende folie is geen bezwaar, dampdichte folie wel.
Wat er onder de pannen zit is waarschijnlijk asfaltpapier, dat werd vroeger veel gebruikt, wanneer dat begint te verpulveren hoeft u daar verder geen rekening mee te houden.
 

Rude65

  • #3
In een eerder item heb ik gevraagd naar het 'papier' dat onder mijn dakpannen zit. Omdat ik twijfel over de dampdichtheid toch nog een keer deze vraag voor het forum.

Het 'papier' is blauw-grijs van kleur en je kunt het erg gemakkelijk scheuren. Eerdere antwoorden spraken over asfaltpapier maar dat ken ik alleen als zwart, ietwat teerachtig vrij stug materiaal.

Het huis is uit 1965 en de orginele pannen zitten erop dus ik denk dat het blauw-grijze papier ook uit de jaren '60 is.
Wie kan mij helpen.

Onderwerp toegevoegd aan bestaande. Moderator.
 

Marsepein

  • #4
Geen idee tot nog toe, maar in dit geval: Een foto zegt meer dan duizend woorden :!:

Kun je een foto (laten) plaatsen?
 

Chathanky

  • #5
Als je een stukje los kunt krijgen kun je proberen er een druppel water op 1 kant van het papier te laten liggen, als de andere zijde vochtig wordt na een aantal uren weet je zeker dat het ook waterdamp doorlaat.
 

Rude65

  • #6
Alvast allemaal heel erg bedankt voor jullie antwoorden. Momenteel ben ik bezig met de proef met de druppel water, maar voor alle zekerheid ook nog een foto.

 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #7
Foto geplaatst
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu