Isoleren schuin dak - hardboard

Robin

 • #1
Hallo Allemaal,

Even controlevraagje voordat ik mijn dak in een rottingsproces stort :oops: :
Ik heb een schuin dak met dakpannen. Ik wil het schuine dak gaan isoleren. Buitenzijde is niet geïsoleerd (geen dampremmende laag). Onder de houten latten zit hardboard plaat (2 mm) met daar tegenaan riet. Daaroverheen zit nu alu-noppenfolie met daaroverheen gips.

Die alu-noppenfolie is totaal nutteloos. Nog los van het ontbreken van isolerend effect is het ook nog op een aantal plaatsen te kort geknipt.

De gipsplaten zijn inmiddels gesneuveld, want zaten er erg lelijk op. Het alu-noppenfolie gaat er eerdaags af.

Ik wil eigenlijk minerale wol aanbrengen en daaroverheen vervolgens weer gipsplaten (respectievelijk stucplaten voor de voor- en zijkamer en groene gipsplaten voor de badkamer).

Mijn gedachte is dat het riet voldoende zou moeten kunnen ademen. Moet ik daarvoor nog wat gaatjes boren in de hardboardplaten en het dakbeschot. Of is dat niet nodig?

Groet, Robin.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Willem.S

  Specialist Hout/Bouw
  • #2
  Antwoord: Ja Doen

  Hardboard heeft een dusdanige (nederlands?) dampremmende werking, dat ventilatie van de ruimte tussen minerale wol en dakbeschot absoluut nodig is.
  Waren het vloerdelen G+G geweest, dan was de kierwerking tussen de delen en de evt. schietkwasten voldoende ventilerend.

  Vergeet niet de dampremmende folie tussen isolatie en gipskartonplaten aan te brengen, en af te plakken.

  willem.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  (O.T.) Dusdanig(e) = uitstekend nederlands, Willem! :mrgreen:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu